Ona je na estradnoj sceni već više od pola vijeka i jedna je od najpoznatijih pjevačica narodne muzike. Pjevačica Lepa Lukić tokom svoje karijere boravila je u svom stanu na Dorćolu. Međutim, na kraju je odlučila prodati svoju nekretninu zbog majčinog narušenog zdravlja i buke u gradu. Lepa Lukić je 2004. godine kupila novi stan, koji je postao njen novi prostrani dom u Žarkovu.

Zbog nesanice, majka nije mogla spavati noću. Kao rezultat toga, donijela sam odluku da prodam naš sadašnji stan i kupim onaj koji se nalazi na periferiji grada. Novi stan koji sam pronašla bio mi je jako privlačan jer ima četiri prostrane sobe i veliku terasu s koje se pruža panoramski pogled na cijeli Beograd. Lepa je ispričala svoje oduševljenje upravo ovim stanom, rekavši: Život u centru nije nešto o čemu bih ponovno razmišljala, jer sam uvelike uživala u trenutnoj lokaciji na kojoj živim. Kvaliteta zraka je osjetno bolja, a to što se nalazim na prvom katu mi je od iznimne važnosti. To je zbog mog straha od dizala, koji je dio mene otkad znam za sebe.


Lepa Lukić odlučila se za uređenje svog doma prema vlastitim željama i preuzela odgovornost za svaki aspekt dizajna. Odlučila je odustati od pomoći dizajnera interijera.aOsobno sam uredila i dizajnirala svoj životni prostor po svom ukusu i vlastitim zahtjevima. Prilikom selidbe sam nabavila nove artikle za dopunu aranžmana, a odustala sam od traženja pomoći profesionalnog dekoratera jer sam smatrala da sam sposobna samostalno obaviti zadatak.

Kuhinja je mjesto gdje Lepa provodi najviše vremena, a to joj je i najdraža soba u kući. “Moje su kulinarske vještine prilično impresivne, a često ih prenosim svojim prijateljima učeći ih kako napraviti neka od mojih prepoznatljivih jela”, rekla je. Također je otkrila svoju predanost održavanju zdrave prehrane.Lepa je odnedavno počela da se pridržava plana ishrane koji je prilagođen njenoj krvnoj grupi. Svaka tri mjeseca podvrgava se testiranju kako bi se utvrdilo koja je hrana prikladna za njezinu konzumaciju. Lepa se svjesno trudi hraniti se zdravo, koristeći zobeno ili heljdino brašno za pečenje vlastitog kruha i uvrštavajući teletinu, puretinu, piletinu i konjsko meso u svoju prehranu. Iako postoje određene vrste voća i povrća koje smije jesti, Lepa jako pazi što konzumira.

Preporučujemo