Svi ste čuli za slavnog bosanskohercegovačkog glumca Dragana Marinkovića kog svi zovu Maca. On je uspješan glumac, komičar i voditelj i često ćete ga vidjeti na televizijskim kanalima širom bivše Jugoslavije. Iako ga svi vezuju za njegov humorističan pristup zabavi, mnogi ne znaju da je vodio težak život.

Naime, Maca je sin arhitekta Budimira i majke Mirjane, ali oni su se razveli samo godinu dana nakon Macinog rođenja. Također, Budimir je stalno putovao radi posla i rijetko je bio u Macinom životu, a majka Mirjana je bila stroga jer je Maca kao dijete bio popriličan mangup i volio je da pravi spaćke.

Rano je počeo da radi u životu i to sa samo trinaest godina kad se zaposlio u pekari, a kasnije je radio i u fabrici čokolade kako bi sebi kupio Levi’s farmerke da bude u trendu. Sarajevo mu je rodni grad i tu je ostao tokom rata radi majke.

Otkrio je da mu je otac mnogo značio iako je bio odsutan. Interesantna činjenica je da se Budimir ženio čak devet puta, a imao samo dva sina iz dva različita braka. Kad se Budimir razbolio, Maca je imao dvanaest godina i išao ga je posjetiti u bolnici.

Kad je ušao u sobu, zatekao je čovjeka od trideset godina zajedno sa Budimirom. Ispostavilo se da je to Macin polubrat Saša i ono što je Macu šokiralo je to što su on i njegov do tada njemu nepoznat polubrat obukli apsolutno istu košulju da posjete oca. Saša i Maca su danas u odličnim odnosima.

Preporučujemo