Miloš Teodosić, proslavljeni srpski košarkaš i jedan od najvećih srpskih sportaša u povijesti, rođen je 19. ožujka 1987. godine u Valjevu. Služeći kao playmaker, započeo je svoj sportski put nakon što je prvo kratko vrijeme trenirao nogomet. Njegovi roditelji Zorica i Miodrag, kao i stariji brat Jovan, bili su mu stalna podrška kroz karijeru. Miloš je svoju profesionalnu košarkašku karijeru započeo u Studentu Valjevo, a kasnije se pridružio Metalcu Valjevo. Godine 2003. pokazao je svoj talent na Europskom kadetskom prvenstvu i osvojio zlatnu medalju. Nadovezujući se na ovaj uspjeh, dvije godine kasnije ponovno je trijumfirao na Europskom juniorskom prvenstvu. Kao rezultat svojih izvanrednih nastupa, Miloš je privukao pažnju skauta FMP Železnika 2004. godine, što ga je navelo da se preseli u Beograd i pridruži klubu. Iako je kratko igrao za Borac iz Čačka na posudbi, brzo se vratio u FMP. Tijekom svog vremena s timom ostvario je pobjedu u Kupu Radivoja Koraća 2005. i 2007. Dodatno, u sezoni 2006/07 Miloš je stigao do finala Jadranske lige, tijesno izgubivši od KK Partizan.

Još 2007. godine imao je priliku pokazati svoje vještine na Europskom prvenstvu za igrače do 20 godina, gdje je osvojio zlatnu medalju, a ujedno je bio i najkorisniji igrač. Što se tiče seniorske reprezentacije, nažalost, ostali su bez prolaska u drugi krug Europskog prvenstva. Tijekom svog vremena na terenu, Teo je održavao prosjek od 9 poena i 2 asistencije po utakmici. Kasnije te iste godine prešao je u grčki klub Olympiakos. U početku se suočio s izazovima u osiguravanju mjesta u momčadi zbog prisutnosti Teodora Papaloukasa, jednog od najvećih igrača Eurolige, na njegovoj poziciji. Cijenjeni NBA trener izrazio je želju za produljenjem vremena igranja, ali je priznao da se okolnosti vjerojatno neće promijeniti. Kao rezultat toga, do kraja sezone, njegovo vrijeme igranja ostalo je ograničeno, sudjelovao je u samo 15 mečeva i davao prosječno 3,2 poena i 2,1 asistencije po utakmici. Teov odlazak iz Clippersa bio je evidentan već u lipnju 2018., a službeno je potvrđen 7. veljače 2019. Momčad iz Los Angelesa ga nije mogla zamijeniti, zbog čega je Teo postao slobodan igrač. U javnosti se povela velika rasprava o njegovoj budućoj karijeri. Među potencijalnim odredištima srpskog kapetana bile su razne NBA momčadi i turski klub Anadolu Efes. Ipak, regionalni mediji su krajem travnja 2019. objavili da je Teodosić donio odluku o povratku u moskovski CSKA. To je označilo njegov povratak kući, jer je prije toga proveo šest uspješnih godina s momčadi, zaradivši brojna priznanja.

 

Danas je u sretnom braku sa glumicom Jelisavetom Orašanin ali je prije nje bio u ljubavnoj vezi sa Majom Ognjenović. Tijekom početnih faza svojih karijera, poznati sportaši iskusili su četverogodišnju vezu koja se, nažalost, suočila s geografskim izazovima, što je dovelo do postupnog pada njihovih osjećaja zbog njihovih obaveza u različitim dijelovima svijeta. Godine 2008. Miloš i Maja započeli su svoju romantičnu vezu, a zaruke su javno objavili 2010. Nakon toga oboje su se pridružili Olympiakosu i zajedno su dijelili životni prostor. Nakon njihovog zajedničkog vremena, Miloš je otišao u Moskvu, dok je Maja tražila prilike u Berlinu, signalizirajući potencijalno razilaženje u njihovom osobnom odnosu jer su se njihovi profesionalni putovi razilazili. Odlučno su demantirali glasine o umiješanosti treće strane u njihovu vezu, ali i objašnjenje da je do prekida došlo zbog udaljenosti zbog sportskih obveza.

 

Od tog vremena prošlo je skoro deset godina. Poznati sportaši koji se još uvijek natječu održali su prijateljstva i otkrili svoje savršene parove. Miloš i Jelisaveta Orašanin pronašli su sreću u braku, dok je Maja otkrila ljubav sa Danilom Ikodinovićem, bivšim vaterpolo reprezentativcem.

Preporučujemo