Miloš Biković je već godinama jedan od najpopularnijih glumaca ne samo u regiji nego i u Rusiji. Rođenje zdravog dječaka našeg cijenjenog glumca Miloša Bikovića brzo je postalo tema razgovora u javnosti. Vijest o ovom radosnom događaju proširila se poput požara. Ivana Malić, voljena partnerica ovog zanosnog umjetnika, jučer je rodila sina. Prepun ponosa, otac je bez gubljenja vremena proslavio radosnu prigodu, snimivši divnu sliku uz kolegu Miloša Petrovića, a ujedno je podijelio ime dostojnog Bikovićeva nasljednika.

 

Miloš Biković se posljednjih godina profilirao kao istaknuta ličnost domaće i svjetske glumačke zajednice. Ipak, dosljedno ističe važnost svoje obitelji, posebice majke Marije koja mu je nepokolebljiva podrška i poticaj. Njegov brat Aleksandar zamonašio se prije 11 godina, a nakon što je 2006. preminuo Milošev otac, najveću odgovornost u obitelji u glumčevim najformativnijim godinama preuzela je majka. Svoje trenutno stanje Miloš pripisuje svojoj hrabroj i snalažljivoj majci Mariji za koju smatra da je imala najznačajniju ulogu u oblikovanju njegova karaktera.

Njezina usredotočenost na moj uspjeh je minimalna. Iako je vjerovala da ću se baviti glumom, nije me previše ohrabrivala. Međutim, kad je moja karijera počela cvjetati, stala je uz mene i ponudila mi podršku. Za to vrijeme sam svojom prvom značajnijom zaradom odlučio izraziti svoju zahvalnost kupnjom posebnog poklona za svoju majku. Prije nego što sam joj kupio stan u Beogradu, već sam je obradovao krznenom kapom iz Rusije, kojoj se jako divila. Iako darovi za nju nemaju veliki značaj, ja nalazim radost u njihovom davanju.

Moje odrastanje na Karaburmi bilo je obilježeno čestim selidbama zbog nedostatka stalnog prebivališta. Nekada je moja obitelj bila imućna, ali je nakon Drugog svjetskog rata došlo do gubitka našeg bogatstva kroz nacionalizaciju. Unatoč očevoj funkciji direktora ugledne austrijske tvrtke, naš život bio je daleko od luksuza. Zanimljivo, činilo se da je moj brat doživio lakoću koja je meni izmicala, kako se prisjeća glumac.

Preporučujemo