Činilo se da se san Hristine Popović o majčinstvu neće ostvariti. Glumica je često govorila o svojim poteškoćama u začeću, zbog kojih se osjećala iscrpljeno i beznadno. No, nakon duge i mukotrpne bitke, iz nje je izašla kao pobjednik i ostvarila želju da postane majka. Bilo je to prije 11 godina kada je rođena djevojčica Luča. Ime joj je bilo jedinstveno i neobično, baš kao i njezina osobnost. Luča je odrasla u zabavnu, neovisnu i izrazito osebujnu djevojku. Luča je kći Hristine i hrvatskog glumca Bojana Navojce kojeg je upoznala na snimanju filma “Parada” 2011. godine.

 

Govoreći o odgoju djece, glumica je spomenula kako nema neku posebnu metodu ili sustav. Moja sposobnost da odgojim dijete ne postoji. Unatoč tome, nastavljam se baviti aktivnostima u kojima uživam. Dijete o kojem moja obitelj govori je figurativno, a ne doslovno. Što se tiče mog odgoja, nedostaje mi formalni sustav, ali razumijem da se ponašanje i maniri roditelja prenose na potomstvo. Moje odrastanje uključivalo je suptilne poruke za razliku od eksplicitnih. Recimo, Keva drži ralicu i upozorava me da slučajno ne konzumiram alkohol, dok momci oko mene piju viski. Ovakvo ponašanje može izazvati zbunjenost kod djeteta. Hristina je jednom primijetila da sve što ja radim radi i ona.

Kako bi osigurala emocionalnu dobrobit svog djeteta, Hristina se mora suzdržati od gušenja djetetovog samoizražavanja i dopustiti mu da djeluje u skladu sa svojim osjećajima. “Potičem svoju kćer da se slobodno izražava jer me to istinski osvaja. Ne intrigira me poslušno dijete koje se strogo pridržava društvenih normi. Ono što mi je ključno je da ostane autentična sama sebi”, objasnila je glumica, istaknuvši njezina nepokolebljiva podrška kćerinim maštovitim idejama, čak i ako se one mogu činiti nekonvencionalnima.

Tokom gostovanja na crnogorskoj televiziji “E”, Hristina je izjavila da njeno dijete ima aspiracije da postane astronaut, što je i ona cilj koji je nekada imala. Da li će se on ostvariti tek ćemo da otkrijemo.

Preporučujemo