Prošle su četiri godine od početka globalne pandemije izazvane koronavirusom, događaja koji je trajno utjecao na naše živote. Iskustvo pandemije variralo je ovisno o lokaciji, u rasponu od strogih karantena i zatvaranja do osjećaja ravnodušnosti prema strogim sigurnosnim mjerama i policijskom satu ako ih vlada nije striktno provodila.

Sjećanje na gubitke života, obvezno nošenje maski i spektakl oko cijepljenja ne briše se lako. Nažalost, globalna situacija se pogoršala u smislu politike i ekonomije, do točke u kojoj je pandemija zasjenjena ovim previranjima, zbog čega ljudi zanemaruju njen značaj.

  • U našim današnjim razmišljanjima odajemo počast pojedincima koji su omogućili nebrojenim pojedincima, uključujući nas i naše najdraže, da napreduju na ovom izuzetnom planetu. Naravno, naše misli se okreću predanim zdravstvenim radnicima, ali nemojmo zaboraviti druge bitne radnike koji su, uz veliki osobni rizik, pružili nezamjenjive usluge koje podupiru naše suvremeno društvo.

Usred pandemije koja još traje, frizerka se našla u prilično neobičnom scenariju. Iznenada je u njezin salon upala medicinska sestra, očito u stisci s vremenom, no ipak uspjevši pronaći trenutak da se razmazi i pomladi kosu. Po odjeći, koja se sastojala od iznošenih tenisica i medicinske odjeće, vidjelo se da je upravo došla sa zahtjevnog posla.

Tijekom trenutka pažljivog promatranja, frizer je primijetio medicinsku sestru koja je odmah zaspala nakon što se smjestila u stolicu. Nakon što je frizura bila stručno oblikovana, frizerka je nježno probudila medicinsku sestru iz sna i ljubazno je obavijestila da je usluga besplatna. Ovaj čin dobrote donio je neizmjernu radost medicinskoj sestri, koja se neumorno posvetila spašavanju života u susjednoj bolnici, služeći kao izvanredan dokaz dubokog cijenjenja koje je društvo imalo prema medicinskim stručnjacima tijekom tog izazovnog razdoblja koje je pogodilo cijeli svijet.

Preporučujemo