.  Nakon što je napunila 19 godina, Minira Jašari, poznata i kao Mina Kostić, donijela je odluku da promijeni ime i prezime.Unatoč tome što je odrastala u siromaštvu i bijedi, više je puta u javnosti otvoreno podijelila svoja izazovna iskustva iz djetinjstva, ne pokazujući nimalo srama zbog svog skromnog podrijetla.

Zbog nedostatka financijskih sredstava i uvjeta za život, Minini roditelji donijeli su tešku odluku da je daju na posvojenje u dobi od pet godina, jer je odrastala u brojnoj obitelji.Pjevačica je svojedobno ispričala da je njena majka rodila ukupno desetero djece, a nažalost doživjela četiri spontana pobačaja.

Odgajana od strane Dude Ivanović, tetke poznatog repera Ivana Ivanovića Đusa, Mina Kostićeva je posvojena i imala je priliku biti sudionica reality showa “Farma 2”, gdje je naposljetku i surađivala u duetu.

  • Nakon toga, Mina se kroz život susrela s brojnim poteškoćama, a razorna obiteljska katastrofa promijenila je tijek njezina života. Kao tinejdžerica tragično je izgubila svoju sestru utapanjem.

Tijekom intervjua, Mina je podijelila duboko osobno iskustvo iz svoje prošlosti. Godine 1992. dogodila se tragedija kada se utopila njezina trinaestogodišnja sestra. Utjecaj ovog događaja na Minu bio je dubok, a ona priznaje da se s tim bori čak i sada. Međutim, pronašla je utjehu u prihvaćanju da se to moralo dogoditi, pripisujući to Božjoj volji i djelovanju sudbine.

Mina, unatoč muslimanskom obiteljskom podrijetlu, prakticira pravoslavnu vjeru.Veliko mi je zadovoljstvo šaliti se o izvanrednom skladu koji postoji u našem kućanstvu, unatoč činjenici da pojedinci različitih vjera koegzistiraju pod istim krovom. Dok se ja identificiram kao kršćanin, moj brat slijedi učenja islama, a moja šogorica prihvaća budizam.

Svjedočenje njezine odanosti i predanosti buđenju u ranim pet sati ujutro kako bi se uključila u dvosatnu molitvu Budi ispunjava me strahopoštovanjem i divljenjem. Svaki dan, svo troje se molimo svaki za sebe, kao što je pjevačica jednom otkrila, ističući svoj osobni pogled na religiju.

Možda postoje oni koji tvrde da je moja vjera u Boga prisutna samo u teškim vremenima, ali moram pobiti tu tvrdnju. Oni koji me poznaju na dubljoj razini razumiju da sam duboko ukorijenjen u svoju vjeru i da je ona bila izvor utjehe i vodstva u brojnim teškim okolnostima.

Biografija:

  • Rođena u Beogradu 1975. godine, Mina Kostić bila je istaknuta ličnost domaće glazbene scene, plijenila je pažnju brojnih tabloida. Te se publikacije često bave njezinom pozadinom, imenom i osobnim životom. Ne stideći se svog romskog podrijetla, Mina otvoreno priznaje da nije rođena u Orašju te otkriva da je ime i prezime promijenila s 19 godina.

Uz njezinu zadivljujuću ljepotu i golemu popularnost, domaći mediji uvijek nestrpljivo otkrivaju detalje o njoj romantične veze. Dok se šuškalo da ju se povezivalo s drugim poznatim osobama, jedna potvrđena veza je njezina udaja za poduzetnika Tiosava Tiku Sretenović.

Nažalost, njihova je veza bila kratkog vijeka, a tabloidi su njihov razvod pripisivali Tikinoj vezi s pjevačicom Indirom Aradinović Indi. Napetost između njih dvoje je čak eskalirala tijekom generalne probe “Grand festivala” 2008. godine.

U pauzi snimanja Indi je prišla Mini i pohvalila pjesmu, ali je Mina uzvratila molbom da je ostave na miru. Kao odgovor, Indi je snažno udarila Minu ramenom, izazvavši Minu da uzvrati udarcem nogom. Došlo je do fizičkog obračuna, a situaciju je na kraju razriješio Đole Đogani, koji je svjedočio nemilom događaju.

Preporučujemo