Posljednjih dana imamo skoro proljetne temperature i svi se pitaju da li ćemo snijeg uopšte vidjeti ove zime. Prema priopćenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Srbiju danas očekuje pretežno sunčano vrijeme s maksimalnim temperaturama do 18 stupnjeva Celzijevih.U jutarnjim satima u nizinama, kotlinama i po dolinama rijeka bit će magle ili niske naoblake. Ova magla ili naoblaka ponegdje će se zadržati i dio prijepodneva. Puhat će pretežno slab, promjenljiv vjetar, na istoku umjeren zapadni vjetar.

 

U Negotinskoj krajini temperatura će se kretati od oko 10 stepeni, najniža temperatura biće od minus dva do šest stepeni, a najviša od 10 do 18 stepeni. U Beogradu će ujutro biti magla, a tijekom dana pretežno sunčano. Jutarnje temperature kretat će se između dva i šest Celzijevih stupnjeva, postupno najviše do oko 13 Celzijevih stupnjeva. Prema riječima meteorologa Ivana Ristića, u siječnju se očekuju tri tjedna zimskog vremena, uz značajne snježne padaline.

Meteorolog je podijelio dobru vijest za one koji uživaju u snijegu, navodeći kako naše krajeve tijekom zimskih tjedana od 8. do 29. siječnja očekuju iznadprosječne količine oborina, što ukazuje da će zbog niskih temperatura, koje se očekuju, biti dosta snijega. ispod prosjeka. Osim toga, napomenuo je da službeni početak zimskog tjedna pada između 8. i 15. siječnja. Četvrtak ujutro donosi mjestimice s maglom, no dan će biti pretežno sunčan i malo topliji u odnosu na srijedu, znatno iznad uobičajenih temperatura za kraj prosinca.

Zapuhat će slab južni i jugoistočni vjetar, a atmosferski tlak ostaje viši od prosjeka. Najniža jutarnja temperatura bit će od -2°C do 5°C, a maksimalna od 10°C do 18°C. Navečer će ostati suho, a do 22 sata temperature će se kretati od 2°C do 7°C. U petak nas očekuje suho vrijeme, uz sunčana razdoblja i temperature više od uobičajenog prosjeka. Kako ulazimo u vikend, tako će subota i nedjelja donijeti djelomično oblačno nebo, ali i dalje suho uz povremeno sunčano vrijeme. U novogodišnjoj noći i 1. siječnja, u ponedjeljak, prolazno naoblačenje i povremena kiša, a snijeg će padati samo u višim gorskim predjelima.

Preporučujemo