Identitet prve supruge Tome Zdravkovića ostaje enigma, obavijena velom potpune neizvjesnosti. Nakon neviđenog uspjeha filma o životu Tome Zdravkovića koji je srušio sve dosadašnje rekorde gledanosti, premijerno je stigla televizijska serija čiji je centar jedan od najistaknutijih boema i glazbenika ovih prostora. Ova je osoba vodila burnu egzistenciju, koju su karakterizirali i trijumfi i neuspjesi, kao i zadivljujuće priče o dubokoj romantici. Svi se slažu da je on bio najveći boem u Jugoslaviji.

 

Bilo je onih koji su se suočili s nesrećom, drugi koji su postali inspiracija za njegove pjesme, a nekolicina onih koji su mu postali životni partneri. Pjevač je u svojoj legendarnoj karijeri četiri puta stupio u bračnu zajednicu, sa Olgom, Milicom, Nadom i Gordanom. Film “Toma” upoznao nas je s dvije njegove supruge, Gocom i Nadom, dok je u prvoj epizodi serije gostovala Olga, žena kojoj je prvi službeno izgovorio riječi “da”.

Početkom šezdesetih u Zrenjaninu, Toma se susreo sa zanosnom crnkom dok je pokazivao svoje pjevačke  talente u hotelu “Vojvodina”. Točno na dan atentata na američkog predsjednika Johna Kennedyja, 22. studenog 1963., na svijet je došla njihova kći Žaklina. Vrlo je vjerojatno da je ime Žaklina dobila kao posvetu predsjednikovoj supruzi Džeki.

Nažalost, mladenačka ljubav njezinih roditelja bila je kratkog vijeka, pa su se Toma i Olga razveli nakon samo nekoliko mjeseci. Žaklina trenutno živi u Nizozemskoj, gdje odgaja svoja dva sina. Iako jedan od njezinih sinova voli svirati gitaru, vrijedno je napomenuti da se njegove glazbene preferencije razlikuju od onih prikazanih u filmu. Moguće je da je svoju glazbenu sposobnost naslijedio od djeda. Nakratko sam boravila uz njega. Vijest o njegovom odlasku ispunila me neizmjernom tugom. Spoznaja da on ostaje dio mene, postoji u meni samom, bratu, njegovim melodijama i u srcima onih koje je dotaknuo svojom prekrasnom glazbom, nešto je što nosim sa sobom svaki dan. Takve je osjećaje jednom prigodom iznijela kći Tome Zdravkovića.

Preporučujemo