Kada je preminuo poznati pjevač Marinko Rokvić njegovi fanovi su žalili danima. Međutim najviše bola je bilo u njegovoj porodici koja se složno ujedinila u najtežim momentima.Proljeće, doba neusporedive ljepote u svakom pogledu. Nježno milovanje prirode isprepleteno s esencijom ljudskosti, izaziva duboki osjećaj međusobne povezanosti. Kao dodirom čarobnog štapića, njen je vrt, nalik autentičnom organskom domaćinstvu, ljupko otvorio svoja vrata i prihvatio dolazak svježih sadnica, uspostavivši minijaturno carstvo.Uključuje li se rajčica, krastavac, cikla, kelj, brokula, kopar, rukola, peršin, celer, blitva, hren, đumbir, mažuran, kadulja, kamilica, menta, smilje, bosiljak, stevija, ehinacea, gospina trava i pelin kao dovoljan odabir za baštu. Ako pitate Slavicu odgovor je da. 

 

Međutim, samom štapu nedostaje sposobnost da posije sve stvari. Ipak, kada se obratimo prirodi i ponudimo svoju pomoć, ona nas obilato nagrađuje. Među raznim ulogama koje je imala Slavica Rokvić, supruga pokojnog Marinka Rokvića, ova je bila samo jedna od njih.Nakon pjevačičine smrti, ona je preuzela potpunu kontrolu nad kućanstvom, pobrinuvši se da raj koji su pedantno izgradili na Košutnjaku ostane blistav i nepromijenjen.

Osim uzgoja organskog povrća i voća, Slavica se posvetila i uzgoju začinskog bilja i ukrasnog cvijeća.No, Marinkova udovica nije riskirala s uređenjem rajskog vrta, već je osobno izradila kućicu za ptice i ukrasne košare.

Perimetar dvorišta okružen je stablima tuja, a padinu krasi niz stepenica, precizno poravnati platoi i čvrsti kameni zidovi koji ne služe samo funkcionalnoj namjeni, već doprinose i cjelokupnoj estetici, pružajući dovoljno prostora za opuštanje i oduševljenje.

  • Unutar vrta buja obilje ukrasnog bilja, a najizvrsnije su kule stražare delikatno smještene u kamenim posudama, izrađene u čudovitim oblicima žaba i školjki.

Dvorište krasi zadivljujući ljubičasti klematis, zadivljujuća loza koja ne samo da pruža privatnost, već služi i kao ukras koji oduzima dah.

Biografija pjevača:

Godine 1980. Marinko Rokvić upustio se u eskapadu koja je rezultirala rođenjem njegovog najstarijeg sina Darija. Nakon što je potvrdio svoje očinstvo, odmah je priznao dijete kao svoje. Četiri godine kasnije susreo se s sadašnjom suprugom Slavicom koja se iz Zagreba preselila u Beograd. Sljedeće godine izmijenili su zavjete i dočekali prvorođenog sina Nikolu, a dvije godine nakon toga stigao je i Marko.

  • Marinko je nastojao usaditi strast prema harmonici svojim sinovima, no oni su pokazivali jaču sklonost prema suvremenom napjevu. Dok je Nikola još kao mlad počeo nastupati uz oca, Marko je ostao suzdržaniji. Marinko je bio ljubazan i gajio je brojna prijateljstva. Nije gajio taštinu i ponosio se što su ga njegovi sinovi nadmašili. Jednom prilikom iznio je svoju viziju mirne budućnosti kao djed, okružen suprugom, djecom i unucima.

Pri odabiru pjesama uvijek je tražio mišljenje svoje supruge Slavice, koja je 2015. godine napisala svoju debitantsku knjigu “Danak u krvi”. Knjiga se bavi temom otmice novorođenčadi iz rodilišta. Marinkov ugled izgrađen je na njegovom iznimnom talentu koji ga je štitio od senzacionalizma tabloidnog novinarstva.

No, optužbe za obiteljsko nasilje pojavile su se kada je pjevačica Nada Topčagić izjavila da ju je napao, zbog čega je Marinko oštro negirao bilo kakvu dužnost prema njoj. U medijima su kružila nagađanja o ljubavnoj vezi s njegovom kolegicom Milenom Plavšič prije braka, iako niti jedan pjevač nije potvrdio niti demantirao glasine.

Krajem 2020. godine u javnost je kružila vijest da je Marinko operirao cistu, nakon čega je uslijedila dugotrajna borba s bakterijskom infekcijom. U studenom 2021. tabloidi su izvijestili o pogoršanju njegova zdravlja, što je dovelo do njegove hospitalizacije. Marinko je tragično preminuo 6. studenog 2021. godine, a neki mediji kao uzrok njegove smrti navode rak gušterače.

Preporučujemo