Rodni dom  Miroslava Ilića, koji se nalazi u Mrčajevcima, služi kao utočište proslavljenog pjevača. Slava Miroslava Ilića skrenula je pažnju na rodno mjesto  kroz njegove najpopularnije pjesme, što je dovelo do novootkrivenog interesa sedme sile za njegovu kuću u Mrčajevcima. Unatoč posjedu u Višnjičkoj banji, poznati glazbenik tješi se u svom domu u mirnom selu. Kuća u Mrčajevcima mu je i utočište i izvor intriga za druge. Miroslav je oduvijek sa ponosom isticao odakle potiče.

Upečatljivo dvokatno prebivalište, ukrašeno složenim drvenim detaljima, privlači poglede svih onih koji su imali priliku makar jednom proći selom. Mrčajevci su postali sve češće odredište Miroslava zbog privlačnosti prostranog i ukusno uređenog dvorišta. Pjevač je uronjen u gostoljubivo okruženje u kojem se noći provode uz kamin na miran i spokojan način, dok ljubazni susjedi doprinose osjećaju da ste baš kod kuće.

Miroslav gaji duboku naklonost prema svom seoskom domu i stalno ga poboljšava. Jednom prilikom izgradio je drvenu verandu koja se nalazila ispred glavnog ulaza.
Osim ekstravagantne vile, pjevačica posjeduje još dva objekta koja se nalaze na imanju, a to su skromna šupa i dodatna prostorija koja služi kao ljetna kuhinja. Rezidencija Miroslava Ilića uređena je prateći aktualne trendove, a glazbenik je nakon svojih najmilijih smatra svojom najvrijednijom imovinom.

Miroslav Ilić je 1972. godine započeo svoju karijeru singlom pod nazivom “Voleo sam devojku iz grada”, koju je komponovao Obren Pjevović i snimio za diskos, izdavačku kuću iz Aleksandrovca. Njegove pjesme koje su uslijedile, uključujući “Oj, Moravo, tija reko”, “Moravsko predvečerje” i “Šumadija”, također su doživjele veliki uspjeh. Godine 1979. Ilić je izdao svoj prvi LP pod nazivom “Sreli smo se” u Produkciji gramofonskih ploča Radio televizije Beograd, a od tada je prošlo dosta vremena.

 

Preporučujemo