“Lizza_tar”, Ruskinja koja se na TikToku zove Elizabet, nedavno je otišla na platformu kako bi podijelila niz videa u kojima detaljno opisuje svoja iskustva života u Srbiji, točnije u Beogradu, gdje se preselila sa svojim dečkom.

U nedavnoj objavi na društvenim mrežama podijelila je video iz teretane koji savršeno dočarava kako se Srbi ponašaju prema Rusima. Video sadrži rusku pjesmu koja svira u pozadini, što joj se posebno svidjelo. U nastavku navodi i druga prijatna iznenađenja na koja je naišla tokom boravka u Srbiji.

Po dolasku u Srbiju, prva stvar koja me je zapanjila bila je široko rasprostranjena tečnost engleskog među lokalnim stanovništvom. Sveukupno znanje engleskog jezika ovdje je impresivno, s otprilike 80% ljudi s kojima sam razgovarao može me razumjeti bez poteškoća. Konkretno, mlađa generacija govori jezik toliko lako da bi se moglo pretpostaviti da im je to materinji jezik. Ovo je oštra suprotnost mom prethodnom boravku u Turskoj, gdje je bio izazov pronaći nekoga tko ima osnovno razumijevanje engleskog. Isto tako, u Rusiji ga pouzdano govori samo mlađa generacija. Koja je tajna engleskog jezika kod Srba, pitala se u svom videu. Osim toga, Liz je pohvalila hranu, navodeći svoj hamburger kao “apsolutno ukusan”. Napomenula je i da su cijene prihvatljive te otkrila koliko ona i njezin partner mjesečno troše na hranu u Beogradu.

@lizza_tar

I really don’t know how it works 🙂 #beogradsrbija #englishlevel #cultureshock

♬ оригинальный звук – Elizabeth

“Općenito, običavamo kupovati na većim tržnicama. Tamo kupujemo osnovne namirnice na tjednoj bazi. No, za manje artikle poput slatkiša obično idemo u obližnje trgovine. Prema njezinim izračunima, ovaj smo mjesec potrošili oko 45.500 dinara, odnosno oko 385 eura za dvije osobe. Naprotiv, iskustvo na pješačkom prijelazu kod nje je ostavilo negativne percepcije.

Elizabet je ispričala svoje iznenađenje pravilima prelaska pješaka u Srbiji. Ostala je zatečena činjenicom da automobili smiju prolaziti uz pješake, čak i prolaziti pokraj njih. To se posebno odnosi na situacije kada vozila trebaju skrenuti lijevo ili desno, a pješaci imaju zeleno svjetlo. Elizabeti se činilo kaotičnim da su obje strane dobile dopuštenje da nastave u isto vrijeme. Iako većina vozača stane, postoje neki koji odluče ignorirati pješake. Elizabet je dovela u pitanje razloge postojanja takvog pravila.

Preporučujemo