Datum njegovog rođenja je 20. novembar 1953. godine, a dogodio se u malom selu Vrapci, koje se nalazi u blizini Knežine u opštini Sokolac. Halid Bešlić je svoje djetinjstvo proveo na obroncima Romanije, a sjećanja na te rane godine ispunjena su slikama sreće, mira i nevinosti. Kada je Halid započeo svoju muzičku karijeru, upoznao je ljubav svog života, Sejdu, dok je snimao svoj prvi singl. Sejda je u početku radila u fabrici čokolade, ali je odlučila da napusti posao kako bi se fokusirala na potrebe svoje porodice. Njihova ljubavna priča je vremenom obogaćena dolaskom sina Dina. Halid s ponosom priznaje da Sejda nije bila samo njegova supruga, već i temelj podrške njihove porodice, te da ih samo smrt može razdvojiti. Iako su čeznuli da prošire svoju porodicu, sudbina im je stavila pred težak izazov.

Tokom intervjua, Halid je izrazio svoju duboku tugu nakon Sejdine operacije tumora. Procedura je značila da više neće moći imati djecu. Međutim, 2014. godina je donijela novo poglavlje u Khalidovom životu kada su njegov sin Dino i snaha Mahira dobili blizance – dječaka Belmin-Kana i djevojčicu po imenu Lamia. Dolazak njegovih unuka donio je Halidu ogromnu radost, toliko da je odlučio manje nastupati kako bi više vremena provodio sa svojom porodicom i uživao u svakom trenutku sa svojim unucima. “Unuci su mi preobrazili život. Čudo za koje nisam mislio da je moguće. Igramo se i družimo, a prepoznaju me čak i kad me vide na TV-u. Mašu i govore ‘Deda!’ – to je čista sreća“, rekao je Bešlić.

Iste godine Bosnu i Hercegovinu zadesile su razorne poplave koje su mnoge građane ostavile bez svojih domova i imovine. Halid Bešlić je u ovom tragičnom trenutku pokazao svoju velikodušnost i saosjećanje za pogođene u poplavama. Njegove altruističke akcije zauvijek će pamtiti oni koji su ostali bez krova nad glavom. Velikodušno je otvorio vrata svog hotela Semizovac kako bi pružio utočište i podršku, pružajući tračak nade u vrijeme velikih poteškoća. Nažalost, u martu 2009. godine doživio je tešku saobraćajnu nesreću koja mu je pri slijetanju zadobila teške povrede lica i desnog oka. Uprkos naporima medicinskih stručnjaka u Bosni i Hercegovini, Turskoj i Belgiji, njegove povrede su bile preteške da bi se spasile. Nakon perioda oporavka, krajem iste godine odrađuje dva velika koncerta u Zagrebu.

Iako se potpuno oporavio od većine ozljeda, još uvijek ima posljedice koje nisu vidljive golim okom. Svaki dan razmišlja o nesreći i pita se da li je išta moglo drugačije da se uradi. Vrijeme je možda otupilo njegove reflekse, ali on ostaje odlučan da ide naprijed. Halid Bešlić je nakon nesreće objavio novi album pod nazivom “Romanija” koji se sastoji od jedanaest pjesama. Među ovim numerama posebnu pažnju privlači pjesma “Lavanda”. Uprkos spekulacijama oko potencijalnog kraja karijere, Halid Bešlić je dokazao suprotno objavljivanjem “Taman je” 2018. godine. Ova pesma je poslužila kao uvertira za njegov nadolazeći album “Trebević” koji bi trebalo da objavi muzička produkcija. BHRT.

Preporučujemo