Mozgalice i zagonetke, osim svoje zabavne vrijednosti, nude mnoštvo prednosti. Čin rješavanja ovih izazova jača veze između neurona u mozgu, što dovodi do povećanja zadržavanja pamćenja.Igranje zagonetki može pozitivno utjecati na um učeći ga da razmatra alternativna rješenja problema. Osim toga, vizualne zagonetke mogu imati blagotvoran učinak na mišiće koji kontroliraju oči. Zato bi bilo dobro da se počnete baviti ovim hobijem.

Mozgalice su izvrsna metoda za angažiranje uma i prevladavanje monotonije. Osim toga, igračima često pružaju izazov koji od njih zahtijeva da nastoje nadmašiti brzinu kojom se odgovori obično rješavaju. Ova najnovija kognitivna zagonetka predstavlja izazov za one koji u njoj sudjeluju: locirati mačku prikazanu na slici sa svom dužnom žurbom.

Mozgalica koja je nedavno stekla ogromnu popularnost na internetu je foto zagonetka u kojoj morate locirati mačku unutar slike. Sliku, koja je postala internet senzacija, na Reddit je prenio korisnik pod nadimkom waterhauler. Pri prvom pregledu, slika se čini kao ništa više od grupiranog rasporeda posječenog drva. Iako je mačka prisutna na fotografiji, izuzetno ju je teško locirati. Čak su se i najpažljiviji pojedinci trudili odrediti gdje se nalazi. Sposobnost mačke da se stopi s okolinom zahvaljuje tome što je njezino krzno iste nijanse kao i okolna trupca, stvarajući savršenu kamuflažu.

Položaj mačke može se lako raspoznati ako imate problema s pronalaženjem. Mačka se može pronaći na središnjem naslaganju drva, kao što je prikazano na fotografiji, i trenutno spava. Nijansa dlake ove mačke odgovara nijansi rascjepanog drveta ispod nje. Odabrala je idealno mjesto za odmor gdje je malo vjerojatno da će netko uznemiravati – zapravo, gotovo je nevidljiva golim okom.

Preporučujemo