Folk pjevač Dušan Kostić preminuo je 13. maja 1996. godine, a okolnosti njegove smrti ostaju enigma i više od dvije decenije kasnije. Duško je otpjevao pjesmu Sačuvaj tajnu koju sada Prija redovno izvodi na svojim koncertima. O detaljima incidenta raspravlja se i danas, a mnogi su još uvijek duboko pogođeni tragičnim događajem.Prema kratkom policijskom izvješću od 13. svibnja 1996., oko 18.50 satiDušan je viđen kako preskače ogradu Pančevačkog mosta, točnije između stupova 39 i 41. Nažalost, više nije izronio i njegova sudbina je nepoznata.

Oko Duškove smrti postoji više teorija, a jedna kaže da njegova smrt nije bila samoubojstvo, već ubojstvo zataškano namještenim samoubojstvom. Druga teorija predlaže da je umjetnik patio od depresije, nesposoban da povrati prijašnju slavu, što ga je dovelo do toga da si oduzme život. No, najneobičnija teorija je ona treća, prema kojoj je Duško svoje samoubojstvo orkestrirao kako bi izgledalo stvarno dok je tajno bježao iz zemlje zbog nepremostivih dugova. Nevenka, Dušanova supruga, zajedno s kćerima, tvrdi da postoji nekoliko stvari koje teško shvaćaju.

Jedini svjedok navodnog samoubojstva nije siguran je li osoba koju je vidio  kako skače uistinu Duško. Naime, svjedok se samo sjeća da je vidio osobu kako skače. Na mjestu sudara pronađena je torbica u vlasništvu Duška u kojoj su se nalazili njegovi osobni dokumenti.

Dio priče koji se odnosi na ovaj događaj ostaje pod velom tajne. Utvrđeno je da su torba i popratni dokumenti potpuno bez vlage, no tijelo glazbenika nikada nije otkriveno. Izjavila je to supruga preminulog umjetnika, koja je oduvijek oklijevala govoriti o katastrofi koja je pogodila njihovo kućanstvo. Primarna briga koju je imala bila je zaštititi svoje kćeri od bilo kakve moguće nelagode koja bi se mogla pojaviti tijekom nadolazećeg događaja. Gospođa Vukadinović izrazila je strah od razgovora o Dušku i ženi s kojom je živio prije nego što je nestao. Vjerovala je da će je žena, ako progovori o njemu, nemilosrdno progoniti, uzrokujući joj stalnu nevolju. Njezina primarna briga bila je sigurnost njezinih kćeri, jer je smatrala da nema dostupnih sigurnih opcija. Također je smatrala da nijedan posao nije u potpunosti častan ili bez prijekora. Nekoliko dana nakon tragičnog događaja oproštajno pismo navodno je stiglo na razne lokacije, uključujući kuću gospođe Nevenke, kuću Duškovih roditelja u Leskovcu, te kuću žene s kojom je živio posljednje dane.

Preporučujemo