Sa 16 godina, Lepa Brena započela je pjevačku karijeru u rodnom Brčkom. Bend u koji je ušla zvao se “Judeksi”, po uzoru na nekadašnje renomirane sarajevske “Indexe”. Tada nije ni slutila da će postati najveća muzička zvijezda u Jugoslaviji.

U intervjuu za HRT Lepa Brena je izjavila da je s tadašnjim honorarima mogla živjeti prilično lagodno. No, kada je otputovala u Beograd na studij, najavljena je prva velika ekonomska kriza u zemlji.Ni obitelj Jahić nije bila izuzetak kada je u pitanju pad životnog standarda. “Bili smo oskudni u novcu, cijela moja obitelj – moji roditelji, braća i sestre i ja. Čak sam osjetila glad dok sam pohađala fakultet. Za Brenu je šest mjeseci koji su uslijedili bili poput putovanja u nepoznato, nalik stranicama znanstveno-fantastičnog romana. Bila je to provjera stvarnosti u kojoj se morala suočiti s surovom životnom istinom – da se više ne može osloniti na majku da se brine o svemu, pa tako ni o kuhanju kave Pjevačica je došla do spoznaje da mora preuzeti kontrolu nad svojim životom. Priznala je da njezini roditelji nisu bili ni bogati ni utjecajni te je shvatila da mora ozbiljno razmisliti o svojoj budućnosti i nastaviti sa svojim životom.

Brena se prisjeća da se sama počela uzdržavati koristeći svoje pjevačke sposobnosti i samopouzdanje. Shvatila je da je to jedina izvediva opcija jer je imala ograničene financije i mogla si je priuštiti samo jedan obrok dnevno uz troškove fakulteta. U više navrata, kako priča, glavna junakinja nije imala sredstava da nabavi kartu za autobus. Zbog toga bi se, zajedno s drugim studentima u sličnim situacijama, švercala u strahu da će ih policija uhititi. Bivša studentica turizma iz Beograda prisjeća se trenutka kada je stojala  na autobusnoj stanici bez ikakvog zaklona. Unatoč tome što je sa sobom imala stari ogrtač i kišobran, nekontrolirano je drhtala kad se pojačao jak vjetar i kiša počela pljuštati. Tada je mali pas stao uz nju.


Nakon dugog razmišljanja, Brena je donijela čvrstu odluku da će potpuno promijeniti svoj život i stati na kraj starom životu. Odlučila je ne dopustiti da opet padne u taj obrazac. S odlučnošću u srcu, posvetila se pronalasku posla. Po vlastitim riječima, “Tada sam odlučila potpuno promijeniti svoj život i da si to više neću dopustiti. Odlučila sam početi raditi. Njezin uspjeh bio je brz i iznenadan. Početak svoje pjevačke karijere započela je u ansamblu “Lira”, gdje je nastupala uz Sašu Popovića. Ansambl je kasnije preimenovan u Slatki greh, a o njezinim uspjesima priča se i dan danas.

Preporučujemo