Na međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu prikazani su različiti inovativni i isplativi projekti. Među njima su se posebno istaknule montažne kuće koje su se pokazale cjenovno vrlo pristupačnima. Montažne kuće koštaju 40-50 posto manje od tradicionalnih kuća, gdje je kuća od 31 četvornog metra 6.040 eura, a stan od 100 četvornih metara 16.180 eura.

Po principu “ključ u ruke” četveročlana obitelj može dobiti dom za svega 25.000 eura, a cijena gradnje u prosjeku je 180-200 eura po četvornom metru u sivoj zoni. Montažne kuće prevladavaju diljem svijeta, a postupno stječu popularnost i kod nas. Ove su kuće pristupačne, ekološki prihvatljive i udobne te se mogu useliti odmah nakon izgradnje. Prema riječima graditelja, materijali korišteni u gradnji mogu trajati i do 100 godina.

Pojedinci koji su u prošlosti doživjeli poplave u svojim domovima uspjeli su odmah riješiti problem. Što se tiče poplava u Obrenovcu, stižu dojave da voda nije odnijela nijedan montažni objekt, navode iz jedne tvrtke. Druga je tvrtka svoj uspjeh pripisala korištenju nezapaljivih materijala, koji su osigurali strukturalni integritet zgrade u slučaju požara.

Prema proizvođačima, potražnja za kućama koje se izrađuju po mjeri raste zbog želje mlađih generacija da imaju personaliziraniji životni prostor. To je dovelo do dostupnosti domova koji se mogu prilagoditi specifičnim željama kupca, uz tipične unaprijed dizajnirane opcije.

Arhitekti koje zapošljavamo marljivo rade na stvaranju doma koji odgovara viziji vlasnika kuće. Ne tako davno, klijent je zatražio da jedna strana njegovog prebivališta bude izgrađena od cigle, dok su preostale tri strane u potpunosti sastavljene od stakla. Želio je i on biti taj koji će odrediti raspored prostorija i izbor pločica. Svaki zahtjev smo uzeli u obzir i precizno izvršili, a naša firma je počašćena što smo uspjeli udovoljiti ovom klijentu.

Preporučujemo