U bivšoj državi se velika pažnja posvećivala kulturi i snimljen je između ostalog i veliki broj filmova. Zapamćen je film “Nije lako s muškarcima” u kojem glavne uloge tumače Milena Dravić i Ljubiša Samardžić. No, posebno su zapažene i ovacije pobrale mlađe glumice koje su utjelovile kćeri, a to su Branka Katić, Dubravka Mijatović i Ana Simić. O Ani Simić nema dovoljno podataka, a prošlo je trideset i šest godina od njenog zapaženog pojavljivanja na filmu. Glumica je nedavno za Blic prizvala uspomene i vratila je u žižu javnosti.

Kad se osvrnem, često se smatram sretnom što sam dobio priliku glumiti u tom filmu. Bila je to čista slučajnost, jer sam bila pridošlica u filmskoj industriji. Nakratko sam se pojavila u “Tesnoj koži” i bila sam uvjerena da idem na Akademiju, što mi nije bilo u prvotnom planu. Nakon toga dobila sam ulogu u “Nije lako s muškarcima”, što je bio redateljski debi Miše Vukobratovića. Bila sam na audiciji u studiju Mikea Aleksića i na kraju sam odabrana za ulogu. Branki Katić i Dubravki Mijatović to je bilo i prvo glumačko iskustvo.

Kad se osvrne na svoje početke glumačke karijere, glumica se prisjeća svoje prve velike uloge s 18 godina. Usred druge godine Fakulteta dramskih umjetnosti našla se u društvu cijenjenih glumaca Milene Dravić i Ljubiše Samardžića. Unatoč uzbuđenju iskustva, nije prošlo bez komplikacija. Njezina profesorica Minja Dedić imala je strogo pravilo da studenti ne rade prije završetka studija. Kad je otkrila da je tijekom ljeta preuzela ulogu, napetosti su porasle nakon njezina povratka na akademiju. Gledajući unatrag, rani upis na fakultet sa 16 godina pripisuje svojoj mladenačkoj naglosti. Nakon te uloge, Ana je odbila čak sedam ponuda za druge uloge i umjesto toga svoje napore usmjerila na rad u kazalištu.

Film je postavio visoku ljestvicu, održavajući razinu pristojnosti i korektnosti u svakom pogledu, a to sam očekivao i od svih budućih projekata. Kao rezultat toga, odbila sam nekoliko filmskih ponuda. No nastavila sam sudjelovati u raznim kazališnim produkcijama, prvenstveno mjuziklima, u Kazalištu na Terazijama. Trenutno sam zadovoljna svakim projektom u kojem sudjelujem.

 

Preporučujemo