Najpopularnije muzičko takmičenje u regiji je u posljednje vrijeme doživjelo niz promjena. Javnost je izrazila zabrinutost kada je Ana Bekuta iznenada dala ostavku na mjesto članice žirija glazbenog natjecanja “Zvezde Granda” bez jasnog obrazloženja svog odlaska. Javnost je ostala zbunjena misterioznim povlačenjem Ane Bekute, koja se sama nije formalno oglasila, zbog čega su njezini obožavatelji zabrinuti i ne znaju koji su razlozi njenog nedolaska. Zbog Anina bogatog koncertnog rasporeda ovog ljeta, nagađa se da će se uskoro vratiti u žiri popularnog natjecanja. Ovo iščekivanje potaknuto je produkcijskom objavom njezine odsutnosti s pet nadolazećih emisija. Nadalje, Ana Bekuta nedavno je izašla iz razdoblja značajno smanjene prisutnosti na internetu kako bi komunicirala sa svojim pratiteljima i podijelila svoja razmišljanja.

 

Ona je u svojoj priči uputila iskrene čestitke svim svojim prijateljima povodom svetog mjeseca Ramazana. Poželjela im je dobro i spokojstvo dok ovaj sveti mjesec provode sa svojim najmilijima. Dijeleći ovu poruku, pokazala je svoju nepokolebljivu predanost svojim prijateljima i obožavateljima, koji je jako cijene i obožavaju. Uvjerila ih je da će ostati posvećena održavanju otvorene komunikacije, pružanju ljubavi i nepokolebljivoj podršci.

Biografija:

Rođena 1959. u Banji kraj Priboja, Nada Polić, umjetnički poznata kao Ana Bekuta, odrastala je u izazovnom okruženju. Unatoč svakodnevnoj borbi s neimaštinom, njezini roditelji Milica i Branko vrijedno su radili kako bi osigurali pristojan život za svoje tri kćeri – Anu, Dobrilu i Milinu. Sa sedamnaest godina Ana je ostala trudna nakon kratke veze čije detalje ne želi otkrivati. Budući da je bila mlada i neiskusna, odlučila se razići, a Nada je prepustila svim obavezama koje nosi majčinstvo. Njezine tinejdžerske godine bile su zasjenjene izazovima odgoja djeteta i neizvjesnošću vlastite budućnosti. Pod pritiskom roditelja i strahom od osude okoline, Nada je donijela tešku odluku da sina Igora smjesti u Dom za nezbrinutu djecu u Zvečanskoj ulici. Ondje je ostao prvih osam i pol mjeseci dok ga Nadina obitelj nije primila. Unatoč njezinoj početnoj želji da postane učiteljica, Nadina majka je podržala njezinu odluku da svojim majčinskim obavezama bude prioritet. Unatoč protivljenju drugih, uključujući i oca Branka, flautista, dobila je podršku u želji da nastavi glazbenu karijeru. Godine 1974. ostvarila je prvu novčanu nagradu na natjecanju “Prvi glas Priboja”, gdje je osigurala drugo mjesto. S dvadeset godina zaposlila se u hotelu “Mileševa” u Prijepolju, što je dovelo do njenog sudbonosnog susreta s Aleksandrom Savićem, klavijaturistom, za kojeg se udala nakratko, deset mjeseci. Tijekom sljedećih pet godina usavršavala je svoje vještine nastupajući u raznim hotelima diljem Jugoslavije.

 

Godine 1981. Ana je imala priliku upoznati Predraga Vidovića Preju, talentiranog bubnjara koji je osnovao bend koji su činili Sava Jovanović, Milenko Božić, Boban Živković, Zoran Bursać i ona. Kako su Ana i Predrag Vidović blisko surađivali, njihova je veza rasla, pa su se upustili u ljubavnu vezu idućih desetljeća. Sljedeće godine Ana je donijela odluku o preseljenju u Šabac, gdje je usklađivala poslovne obveze i brigu o sinu. U rujnu 1985. njihova grupa izdaje album pod nazivom “Ana Bekuta” pod vodstvom producenta Predraga Vukovića Vukasa, koji je zaslužan za stvaranje nekoliko hitova kao što su “Pesma”, “Vodi me”, “Varala si me, “Čuvaj se samo za mene” i “Nisam rođen da živim sam.” Ove pjesme Ana Bekuta predstavila je na renomiranom festivalu “Hit parada”. Pod utjecajem Predraga Vukovića Vukasa, Ana je odlučila uzeti umjetničko ime Ana Bekuta kako bi se razlikovala od ostalih pjevačica koje dijele njezino rođeno ime. Na ovaj izbor utjecala je Lidija Habić iz PGP-a, koja je predložila da Ana uzme prezime Bekuta, što je crnogorski izraz koji označava mali zakrivljeni nož s drvenim koricama.

Preporučujemo