Huaxi predstavlja nedostižnu težnju mnogih Kineza, jer je to najbogatije “selo” u Kini. Osim po neprekidnom gospodarstvu i dobro planiranom urbanom okruženju, Huaxi je poznat po visokom životnom standardu, koji je izniman u usporedbi s drugim regijama u Kini. U samo 55 godina, Huaxi se transformirao iz siromašnog ruralnog područja u simbol ekonomskog prosperiteta nacije, istaknut visokim hotelom visokim 326 metara koji se nalazi u središtu sela. Ova raskošna građevina ima 60 katova i 826 soba, s 30 milijuna funti vrijednom statuom bika izrađenom od čistog zlata koja pozdravlja posjetitelje na ulazu. Unatoč svojoj slavi, misterij kako je Huaxi stekao takvo bogatstvo ostaje neriješen.

Stanovnici su škrti na riječima o svom bogatstvu, a pristup medijima je ograničen. Život u ovom selu može se opisati kao život u pozlaćenom kavezu – život u kojem odlazak znači gubitak svega za što ste radili. Ironično, ovakav način života inspiriran je komunističkom utopijom, gdje nema godišnjih odmora, a radni tjedan traje sedam dana. Huaxi, koji se nalazi u Kini, jedno je od najbogatijih “sela” u zemlji i odredište je iz snova mnogih Kineza. Selo se može pohvaliti urbanim planiranjem i gospodarstvom u stalnom usponu, zajedno s visokim životnim standardom koji je bez premca u Kini. Tijekom 55 godina Huaxi se transformirao iz siromašnog ruralnog područja u simbol ekonomske ekspanzije zemlje, a središnji dio je 326 metara visok hotel sa 60 katova i 826 soba.

Jedna od najznačajnijih značajki hotela je statua bika izrađena u cijelosti od čistog zlata koja pozdravlja posjetitelje pri ulasku, procijenjena na nevjerojatnih 30 milijuna funti. Huaxi je naselje u kojem stanovnici rade svih sedam dana u tjednu, a priča se da svatko ima više od 100 tisuća dolara na bankovnim računima. Ova komunistička utopija utjelovljuje izvorni oblik kineskog socijalizma. Osnovan 1961. godine od strane Wu Renbaoa, Huaxi je osnovan s ciljem stvaranja modela naselja koje bi predstavljalo kineski komunizam. Stanovnici uživaju u bogatom stilu života, s luksuznim kućama i automobilima. Renbao je imao temeljno načelo kada je osnivao selo – ključne komponente sreće leže u novcu, automobilima, kućama i obitelji. Stanovnici Huaxija postaju bogati dijeleći godišnju zaradu sela, koju primarno generiraju tvornice koje neprekidno rade bez prekida.

No, seoski proračun puni se bez godišnjeg odmora, a radnici moraju raditi bez prestanka sedam dana u tjednu. Renbao je priznao ljudsku želju za putovanjem, ali kako istražiti svijet kad nema odmora? Moguća rekreacija teksta mogla bi biti: Kako bi se riješilo ovo pitanje, predložen je koncept “svjetskog parka”. Ovaj bi park sadržavao zbirku replika koje oponašaju neke od najpoznatijih svjetskih znamenitosti, uključujući ali ne ograničavajući se na Operu u Sydneyju, Kineski zid, Slavoluk pobjede i Kip slobode.

Preporučujemo