Trenutno internetom kruže slike njujorških nebodera bez prozora. Pogled na ove masivne građevine bez ikakvih vidljivih otvora ostavio je mnoge nedoumice i potaknuo rasprave o tome što bi se moglo skrivati ​​unutar njihovih zidova. Čak se i holivudska superzvijezda Tom Hanks pitala koja je svrha ovih zgrada. U tvitu iz 2017. podijelio je sliku ulice Thomas 33 u New Yorku s natpisom: “Ovo je najstrašnija zgrada koju sam ikad vidio! Što se tamo događa?” Međutim, Eric Guidry, poznat kao @e.guidry na TikToku, razjasnio je misterij ovih zgrada prije dvije godine.

Začudo, to nije ništa neobično; uključuje samo telefonske linije! Kao što Guidry objašnjava u svom videu, ove zgrade bez prozora, uključujući one u San Franciscu, Chicagu, Austinu i drugim gusto naseljenim područjima diljem zemlje, dio su velike mreže dugih linija AT&T-a. U doba prije digitalne telefonije veza između dvoje ljudi koji razgovaraju telefonom uspostavljala se fizičkim povezivanjem telefonskih linija. To je zahtijevalo izgradnju velikih komutacijskih čvorova, od kojih su mnogi izgrađeni 1970-ih ili čak i ranije, i nisu zahtijevali ljudske operatere.

@e.guidry

#stitch with @fucthaclubup #Infrastructure is fascinating. That building is part of how the world stays connected #telcom #ATT #TechTok

♬ original sound – Eric Guidry

Zbog indiferentnosti strojeva prema rasvjeti, prozori su isključeni iz dizajna. Govornik je iznio i više detalja vezano uz pojedinu zgradu koja je izazvala znatiželju interneta. Ta je građevina 33 Thomas Street, poznata kao jedna od najzaštićenijih tornjeva na svijetu, opremljena velikim zalihama plina, vode i struje kako bi sama izdržala do dva tjedna i, u određenoj mjeri, izdržala nuklearnu eksploziju. Iako je većina telefonske opreme digitalizirana i više ne treba takve strojeve, ona je i dalje ključna za pravilno funkcioniranje mrežne i internetske infrastrukture, zaključio je.

Preporučujemo