Nedavno je cijela regija brujala o Bosancu koji živi sa dvije žene pod istim krovom ali on nije jedini slučaj. Nakon otkrivanja ove priče prije nekoliko godina, cijela srbijanska nacija bila je zaprepaštena, što je dovelo do navale komentara i čestitki punih nevjerice od muškaraca koji su priznali vlastitu nesposobnost da se upuste čak i u jednu, a kamoli dvije veze.Iz veze sa Stojankom  i Anom, Radiša je  dobio se ukupno šestero djece – tri sina i tri kćeri.

 

U rasponu od dva desetljeća živio je s prvotnom partnericom Stojankom i zajedno su odgojili tri sina i kćer. Prije deset godina u scenu je ušla njegova druga supruga Ana koja ga je blagoslovila s dvije kćeri. Unatoč osudama obitelji, prijatelja, pa čak i nekih članova zajednice, uz žmirenje svećenika, Radišu Jovanovića iz Trudelja ne zaziru mišljenja drugih. Prema Radišinom priznanju, pravi protagonist ove priče je njegova prva supruga Stojanka. Nakon što je saznala da Ana nosi suprugovo dijete i da je protjerana iz vlastitog doma, Stojanka je ljubazno primila Anu u zajedničko kućanstvo.

Radiša, koji je prije tri godine otkrio svoj nekonvencionalni životni aranžman, izrazio je divljenje Stojanki, izuzetnoj ženi koja je utjelovljenje svega dobrog. Unatoč početnom negodovanju majke i drugih koji su na njihov odnos gledali površno, Stojanka je bila jedina koja ga je istinski razumjela. Vrijedi napomenuti da je Radiša otvoreno priznao da svoj dom dijeli s dvije žene istovremeno. Iako sam svjestan da me mnogi pojedinci doživljavaju kao nekonvencionalnog, moj fokus ostaje na brizi za naše vlastite stvari. Trenutno se nalazim u poziciji najbogatije osobe na planeti. Ne samo da posjedujem obilje materijalnog bogatstva, već imam i privilegiju imati dvoje izuzetnih životnih partnera i šestero djece. Ima li išta sjajnije od ovoga? Osim toga, jako sam ponosan na svoju kolekciju od šest sokolova. Istina je da me neki možda smatraju nekonvencionalnim, ali moja obitelj i ja odlučili smo se usredotočiti na svoje stvari i ne obazirati se na mišljenja drugih. Živimo svoje živote s radošću i zadovoljstvom, bez utjecaja na tračeve koji kruže našim selom. Nije tajna da smo godinama bili predmet fascinacije, ostavljajući ljude znatiželjnima o našem načinu života. Međutim, takve stvari nas se ne tiču. Unutar našeg kućanstva ja sam glas opozicije, dok žene drže moć kao vladajuću snagu. Ta nam je dinamika donijela ispunjenje i sreću.

 

Po dolasku u Jovanovićevu kuću dok je bila trudna, Ana, druga žena, izrazila je nezabrinutost zbog situacije. Tog sam se dana našla u teškoj situaciji nakon žestoke svađe s roditeljima. Došla sam na ovo mjesto s početnom namjerom da ne ostanem, ali okolnosti su se drugačije rasplele. Po meni, Stojanka je izuzetna žena. Ona preuzima odgovornost za kuhanje dok ja čuvam stoku. Naši su zadaci podijeljeni i besprijekorno radimo zajedno.  Stojanka se suočila sa svojim izazovima kada je njen suprug u jednadžbu uveo novu  trudnu suprugu. Stojanka je prije tri godine javno izjavila da je, iako joj je iskustvo bilo neugodno, dobrobit djeteta bila na prvom mjestu. Podjela kućanskih poslova rezultirala je time da je Stojanka prvenstveno preuzela ulogu kuhanja i pripreme hrane, dok se Ana fokusirala na čuvanje stoke. Radiša je iskazao razumijevanje prema Stojanki, rekavši da je neće smatrati odgovornom ako je pod njegovim krovom rodila dijete koje nije njegovo. Istaknuo je važnost djetetove egzistencije i mjesta rođenja, a ne biološkog roditeljstva. Kako se u njihovoj sredini kaže, bitno je čije ovce pasu, a ne čija je livada. Radiši je na prvom mjestu dobrobit i zdravlje djece, te je uvjerio da će prihvatiti i voljeti svako dijete koje Stojanka donese na svijet u njihovom domu.

Preporučujemo