Japanke iz svih dobnih kategorija imaju prosječnu težinu koja nikad ne prelazi 60 kilograma. Obično djevojke i starije žene nemaju više od 45 do 55 kilograma, čak i ako su visoke 160 centimetara. To je iznenađujuće s obzirom da se Japanci smatraju jednom od najzdravijih nacija na svijetu, sa zdravim apetitom i pravom kulturom prehrane. U Japanu je jak naglasak na harmoniji, što je djelomično i zbog njihove popularne prehrane. Danas postoje mnoge varijante japanske metode mršavljenja, ali ljudi diljem svijeta cijene dostupnost svih stavki jelovnika i obilje kave, koja se po želji može zamijeniti čajem. Japanci obično sažimaju doručak, ručak i večeru u dva jela koja uključuju meso, ribu, rižu i povrće.

Ključ ove dijete je da s vremenom smanjuje unos kalorija, što tjera tijelo na brže sagorijevanje masti. Po završetku ovog dijetetskog režima očekuje se gubitak od 8 kilograma. Jutarnji obrok sastoji se od nezaslađene kave. U podne dva kuhana jaja, porcija kupus salate i čaša soka od rajčice čine ručak. Za večeru se poslužuje pečena ili kuhana porcija ribe od 150 grama. Drugi dan plan obroka ostaje nepromijenjen.
Trećeg dana predloženi plan obroka uključuje jednostavan doručak nezaslađene kave. Za ručak se preporuča konzumiranje pečene ili kuhane ribe uz svježu salatu od povrća poput kupusa, rajčice, krastavca ili zelene salate. Za večeru se savjetuje porcija kuhane govedine od oko 100 grama, uz šalicu kefira.

Za doručak uživajte u crnoj kavi i krekerima. Za ručak kušajte tikvice pržene na ulju. Za večeru pojedite porciju kuhane junetine od 200 grama, dva jaja i zelenu salatu. Prelazeći na četvrti dan, započnite dan šalicom kave. Za ručak pojedite tri kuhane mrkve, kuhano jaje i 15 grama tvrdog sira. Navečer uživajte u svježem voću i povrću. Peti dan započnite dan naribanom mrkvom i limunovim sokom. Za ručak pojedite pečenu ribu i šalicu soka od rajčice. Za večeru se prepustite voću koje preferirate. Šesti dan ručajte kuhana pileća prsa do mile volje. Za večeru uzmite dva kuhana jaja i šalicu soka od mrkve. Konačno, za sedmi dan.

Preporučeni plan prehrane za sedam dana je sljedeći: za doručak konzumirajte čaj. Za ručak pojedite 200 grama kuhane junetine uz porciju voća. Za večeru odaberite bilo koje jelo od navedenih opcija, osim govedine. Očekuje se da će ovaj režim rezultirati značajnim gubitkom težine, jer će se tijelo osloboditi viška vode i nadutosti. Dopušteno je piti do 2 litre vode dnevno.

Preporučujemo