Mnogi vjeruju da ljudi koji pišu pjesme imaju neki poseban dar i da često stave dio sebe u pjesmu koju pišu, nebitno da li se radilo o intimnim stihovima koje nikada nećemo čuti ili o nekom pop ili narodnom hitu. Bilo kako bilo, mnoge pjesme kriju kojekakve priče iza sebe i jednu vam danas raskrinkavamo.

Ako pratite našu estradu dovoljno dugo, sigurno ste čuli za slavnu pjesmu “Mišo moj” u izvođenju pjevačice Ane Nikolić. Slavna pjevačica je izgradila impresivnu karijeru za sve ove godine i mnoge uvijek pogodi ova pjesma u njenoj diskografiji kad god je otpjeva negdje uživo ili kad je neko pusti negdje u klubu.

Međutim, ova pjesma ima mnogo tuge iza sebe i mnoge će možda iznenaditi činjenica da Ana nije napisala pjesmu “Mišo moj”. Kao što je to često slučaj, mnoge pop i narodne zvijezde ne pišu svoje pjesme već imaju stručnjake i hitmejkere koji imaju dara za pisanje pjesama i oni se za to pobrinu.

Iako je ovo jaka i emotivna pjesma, Nikolićeva je izabrana samo da prenese njenu emociju i pretvori je u hit, a pravi pisac ove pjesme bila je naravno legendarna Marina Tucaković koja je pisala pjesme za svakoga na našoj estradi u proteklih četrdeset godina.

Ispostavlja se da je Marina pjesmu posvetila svom pokojnom sinu Milošu kog je tek izgubila kad je ova pjesma napisana. Zvala ga je Mišo, kako i sama pjesma kaže i to je bio njen način da se nosi s tugom gubitka djeteta, a nakon dugo razmišljanja je izabrala Anu Nikolić da prenese tu pjesmu publici što je i uspjela.

Preporučujemo