Ujedinjeni Arapski Emirati su bogata država koja je nastala uglavnom zbog naftnog poslovanja jer je taj dio bogat energentima, od kojih je naravno glavni nafta. Razni vještački gradovi poput Dubaia su nikli u pustinjama gdje mnogi stručnjaci smatraju da nije pametno graditi takve gradove, a šeici koji tu žive su simbol bahatosti i dekadencije.

Jedan bivši stanovnik ovog mjesta je i model po imenu Omar Borkan. On je tek u svojim radnim tridesetim godinama, ali prije deset godina je prosuo priču kako je protjeran iz Dubaia zato što je prelijep. Njegovu priču su pokupili svi svjetski mediji i to ga je proslavilo.

Međutim, ispostavlja se da je on kršio zakone po Emiratima i da je prekršaj koji je stvorio ovu priču zapravo njegovo provokativno plesanje na štandu sa drugim modelima na jednom festivalu u Rijadu gdje su se žene okupile oko njega i njegovih kolega. Vjerska policija ga je upozorila na nemoralno ponašanje i to je spinovao u senzacionalnu priču.

Danas živi u Kanadi, a saznalo se i da je zaista bio deportovan iz Emirata prije dvije godine kada je isplivao snimak kako puši marihuanu. Vlasti Emirata su izjavile da je deportovan zbog “sumnjivog morala”. Očito je da je nepoželjan u svojoj državi, ali ne zbog ljepote.

Naravno, ovaj izmišljeni skandal od prije deset godina mu je dao titulu najzgodnijeg Arapa na svijetu, a sada živi kao model koji reklamira razne brendove i njihove proizvode, te tako ubire dosta novca, a sve zahvaljujući jednoj jako pametnoj medijskoj laži od prije deceniju.

Preporučujemo