Dana 19. rujna 2021. godine nakon dugotrajne borbe s teškom bolešću preminula je poznata kantautorica Marina Tucaković. Njezina bitka je došla kraju, označavajući kraj jednog izuzetnog života. Marina se dugo borila sa zloćudnom bolešću ali je na kraju tu bitku izgubila. U vrijeme jugoslavenske glazbe, pa i šire, postojala je neformalna smjernica koja je diktirala uspjeh u industriji: “ako želiš da pjesma bude hit, angažiraj Marinu Tucaković”. S repertoarom od više od 4000 skladbi, Tucaković je nadaleko priznata kao eminentni hitmejker.

O Marininim pjesmama mnogo se raspravljalo, a posebno o potresnoj baladi “Hiljadu nula” na albumu “Original” Nataše Bekvalac. Ljude je posebno zanimala posveta iza pjesme. Marinin utjecaj na glazbenu industriju ne može se podcijeniti, budući da je nadgledala karijere i pjevača i pjevačica, gurajući ih do uspjeha i omogućujući im da izgrade ugodne živote od plodova svog rada. Među brojnim umjetnicima s kojima je Marina radila, Ana Nikolić zauzima posebno mjesto u njezinu srcu. Marina je napisala pjesmu “Mišo moj” u čast Aninog pokojnog sina Miloša, pokazujući svoju duboku naklonost prema pjevačici i osobne veze s njezinim klijentima.

Prema njenoj izjavi, jedina pjesma koju je posvetila sinu bila je “Mišo moj” koju je izvela Ana Nikolić. Tijekom najteže faze mog života, napisao sam pjesmu koja je bila prožeta snažnim emocijama. Trebalo mi je neko vrijeme da razmislim tko bi te emocije najbolje kanalizirao i izrazio slušateljima, a na kraju sam za to odabrala Anu Nikolić. Bitno je napomenuti da je u prosincu 2008. godine preminuo Miloš Radulović, sin Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute, a nedavno, 21. prosinca 2022. godine, preminuo je i njezin stariji sin i tekstopisac Milan Laća Radulović.

Prema Aninom otkriću, Marina je uvijek bila iskrena u svojim stavovima i davala je dobronamjerne upute. Radeći na “Bilo je lepo”, pjesmi za koju je Tucaković napisala tekst, Nikolićka je poželila napraviti preinaku. Ana je priznala da je u početku bila skeptična kada je s Marinom razgovarala o tekstu. Na molbu da Marina malo “pročešlja” tekst, Marinin odgovor bio je nevjerica. Uzviknula je: Ovaj tekst je remek-djelo! Vjeruj mi već jednom u životu, nemoj zauvijek biti blesava! Unatoč svojoj melankoličnoj prirodi, ova je pjesma opstala kao bezvremenski klasik.

Preporučujemo