U današnje vreme poznato lice sa televizijskih ekrana steklo je široko priznanje kao dugogodišnji član žirija Zvezde Granda. Dragan Stojković, talentovani muzičar poreklom iz Bosne, doneo je odluku da se iz Sarajeva preseli u Beograd krajem 1970-ih. Poznat po umeću harmonikaša, kompozitora i producenta, Stojković je u javnosti najprepoznatljiviji po cenjenoj ulozi člana žirija na muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”.

  • Svako putovanje počinje sa svojim izazovima, a Stojković je to otvoreno priznao u intervjuu u kojem je ispričao da su po dolasku u Beograd on i njegova supruga u početku živeli kod njenog ujaka. Nadalje, u periodu kada je bosanskohercegovački muzičar putovao u Ameriku zbog posla, njegova supruga Dunja se privremeno preselila kod njegovih roditelja, koji su se preselili iz Konjica.

Svojim vrednim zalaganjem i gomilanjem bogatstva, porodica Stojković je ostvarila izvanredan uspeh koji je rezultirao vlasništvom nad jednom od najtraženijih rezidencija na Bežanijskoj kosi. Uprkos različitim putevima kojima su krenuli sin i ćerka, oni i dalje pronalaze neizmernu radost u povratku u roditeljski dom, gde ih mamine kulinarske kreacije željno očekuju.

Dragan Stojković, Bosanac, dosljedno pokazuje svoju spremnost da se bavi medijima i svojim fanovima, zbog čega ne čudi što rado dijeli poglede iz svog doma kroz fotografije. Posebno su zanimljivi njegovi svakodnevni modni odabiri koje s ponosom pokazuje.

Unutrašnjost, zidovi su ukrašeni mnoštvom umjetničkih slika, dopunjenih brižljivom negom prekrasnog cvijeća od strane njegove supruge, zajedno s nizom složenih dekorativnih elemenata.

Kada nisu okupljeni u trpezariji, porodica Stojković se može naći kako uživaju u društvu u prostranom dnevnom boravku, sa ukusom opremljenim elegantnim komadima crne kože. Osim toga, čini se da cijenjeni muzičar pronalazi utjehu u izvrsno uređenom dvorištu, zaštićenom od znatiželjnih očiju visokom bijelom ogradom, što ga čini njegovim omiljenim utočištem.

Biografija: Dragan Stojković, Bosanac, rođen u Sarajevu 1953. godine, proveo je većinu svojih godina formiranja u Konjicu, malom gradu u Bosni i Hercegovini. Njegovo djetinjstvo u ovom bosanskom gradu zauzima posebno mjesto u njegovom srcu i njime se jako ponosi. Nakon što je završio studije sa tadašnjom devojkom Dunjom, doneli su odluku da se presele u Beograd u potrazi za visokim obrazovanjem.

Prvo upisao Pravni fakultet, Dragan je kasnije prešao na Ekonomski fakultet i uspešno stekao diplomu. Sve to vrijeme boravio je u vojnom hotelu i aktivno se uključio u kulturne i muzičke zajednice, poput KUD-ova i raznih orkestara. Godine 1977. Dunja se našla u drugom stanju, što ih je navelo da se venčaju i zasnuju svoj dom kod njenog ujaka u Beogradu. Dok je Dunja bila usredsređena na trudnoću, Dragan je marljivo radio kako bi obezbedio njihovu rastuću porodicu.

Tokom kratkog perioda 1981. godine otputovao je u Sjedinjene Američke Države, dok su se njegovi roditelji preselili iz Konjica u Beograd. Nakon toga, Dunja i njihov sin Aleksandar pridružili su im se u novom domu. Par je 28. oktobra 1986. dočekao ćerku Aleksandru, koja trenutno pokazuje sopstvene muzičke sposobnosti pod umetničkim imenom Džija, nežnim nadimkom koji joj je dao njen otac.

Aleksandra, bosanskohercegovačka individua, i danas je naziva nadimkom koji joj je dao kada je otpjevao pjesmu “Oj djevko jidžo moja”. Po završetku školovanja u renomiranoj Srednjoj muzičkoj školi “Mokranjac”, Aleksandra je nastavila studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

  • U javnosti je debitovala 2013. godine kao učesnica emisije “Zvezda Granda”. Njen sin Aleksandar trenutno radi na poziciji inženjera poljoprivrede u Poljoprivrednom kombinatu u Beogradu. Bosanac priznaje da osjeća malo žaljenja što nije podržao želju svog sina da se bavi hevi metal muzikom, plašeći se negativnog uticaja društvenog uticaja i upotrebe droga.

Na pitanje o dugovečnosti četrdesetogodišnjeg braka sa Dunjom, uprkos sopstvenoj slavi, Stojković svoj uspeh pripisuje Dunjinoj neambiciji da postigne isti nivo popularnosti. Uprkos tome što je posedovala muzički talenat i učestvovala u horu, nikada nije težila daljem usavršavanju.

Supruga mu je dosljedno pružala nepokolebljivu podršku, a on duboko cijeni njeno strpljenje tokom njegovih profesionalnih poduhvata. Kada Bosanac krene na putovanja sa Dunjom, doživljava ogromnu sreću, jer njihove vožnje automobilom stvaraju duboku vezu između njih. Ponosi se što potvrđuje da su njegovi potomci naslijedili vrline empatije i dobrohotnosti i od njega i od majke, što se vidi u njihovoj dubokoj emocionalnoj privrženosti njegovom rodnom mjestu, Konjici, uprkos tome što je rođen u Beogradu.

Preporučujemo