Tijekom 1980-ih Mile Kitić zapalio je Jugoslaviju svojim nastupima kao član renomirane Petorke Južnog vjetra, ostavivši neizbrisiv trag u kulturnom krajoliku zemlje. Među članovima te grupe, svojim prirodnim šarmom isticala se Dragana Mirković, koja je do danas ostala jedna od najuspješnijih pjevačica u Srbiji. I Mile je napravio zavidnu solo karijeru a i danas ima nastupe.

Mile Kitić, osim po svojim impresivnim pjevačkim sposobnostima i uspješnoj karijeri, poznat je u industriji zabave i po svojim raznolikim raspravama o svojim navodnim romantičnim partnericama, ponekad u ozbiljnom, a ponekad u bezbrižnom ili duhovitom tonu. Unatoč tome što već niz godina uživa u mirnom i prijateljskom braku s Martom Savić, oko Milea se uporno šuška da je vješt zavodnik. Unatoč činjenici da te glasine nisu utjecale niti destabilizirale njihov odnos, on ih i sada ne prestaje potpaljivati.

Tijekom svojih putovanja imao sam veze u svakom gradu koji sam posjetio. U jednom sam razdoblju svoje mladosti imao čak deset djevojaka odjednom. Nikad nisam ni za kim suze lio, ali to je bilo u mojim mladim danima. Rano sam se oženio, ali i tada sam imao ljubavnice sa strane – a imam ih i dan danas. Gotovo sve moje kolege imaju i izvanbračne veze, koje se često nazivaju “izleti”. Nedavno je Mile Kitić u emisiji “Premijera vikend specijal” govorio o vlastitim iskustvima s takvim vezama. Marta se o tome nikad nije raspitivala. Nije nerazumno pretpostaviti da je svjesna situacije, s obzirom na njenu inteligenciju i razumijevanje. Ona priznaje da je ona jedini romantični interes u mom životu, a ostalo je jednostavno poslovni dogovor.

Prije nego što je upoznao Martu Savić, Mile Kitić već je doživio jedan neuspješan brak. Pri susretu s 14 godina mlađom Martom, također pjevačicom, osvojio ga je njezin šarm, dobronamjernost i besprijekorno ponašanje. Retrospektivno je rekao da su to osobine koje su zarobile njegovo srce. U vrijeme njihove svadbe bilo je očito da je Marta trudna. Njegovi drugovi šalili su se da je jedini razlog zbog kojeg ju je oženio bio državljanstvo, budući da je u to vrijeme imala njemačko državljanstvo. Unatoč nepotvrđenim glasinama, par i dalje živi u braku. Marta većinu vremena provodi u Dominikanskoj Republici, gdje par ima prebivalište. Nakon brojnih nastupa, Mile redovito posjećuje Martu u Dominikanskoj Republici. Mileovi interesi nadilaze glazbu. Umjetnik jako voli tenis, koji smatra velikom strašću. Mile je rado ispričao kako redovito igra tenis s Harisom Džinovićem i svoju fizičku spremnost pripisuje tom sportu.

Preporučujemo