Zoran Kalezić, rođen 1. veljače 1950. godine u Danilovgradu, vinuo se u zvijezde bivše Jugoslavije. Bio je omiljen pjevač mnogima a nejgove hitove su svi znali. Naime, vezalo ga je blisko prijateljstvo s poznatim Tomom Zdravkovićem, a njih su dvojica čak i kumovali. Nakon teške borbe s rakom pluća, preminuo je 4. siječnja u 73. godini života. Uz njega je do samog kraja vjerno ostala supruga Irena, s kojom se vjenčao u 67. godini života, dok je ona imala 53 godine.

 

Zoran Kalezić je jedno vrijeme svog postojanja boravio u Sjedinjenim Američkim Državama, radeći kao domar. Putovanje prema sreći je izazovno jer uključuje ostavljanje dijela srca iza sebe. Potpuno zadovoljstvo i radost izgledaju nedostižni kada uvijek postoji osjećaj čežnje. To je neprestani ciklus bijega – od roditelja, s jednog mjesta na drugo, pa čak i od samog sebe. Sada ću se, kao Amerikanac, vratiti u svoju domovinu s novom perspektivom. Potpuno sam svjestan svog identiteta i podrijetla, ali ću također poštovati i cijeniti Ameriku, zemlju koja mi je pružila platformu za ostvarivanje mojih umjetničkih težnji, rekoa je on svojevremeno

 

Zoran i Irena, koji su imali po jedan brak i dvoje odrasle djece, zavjete su izmijenili u društvu kumova, matičara i iznenadnog gosta. Zoranov kolega s posla i dragi prijatelj, Žuto Serhatlić, oduševio je mladence iskrenim nastupom na harmonici. Zoranovu duboku ljubav prema supruzi dodatno oslikavaju njegovi postupci tijekom bolesti, jer je odvojio vrijeme da sklada i posveti joj iskrenu pjesmu. Ovo je više od priče o mojoj voljenoj Ireni, koja me sada ispunjava ogromnom snagom. To je istinska, iskrena i univerzalna pripovijest o biti ljubavi. Nikad nije bilo namjere impresionirati nju ili bilo koga drugoga. No, neočekivano je postala jedna od najizvrsnijih interpretacija u cijeloj mojoj karijeri. Osjećam ga u dubini svog bića, živi u meni i postao je sastavni dio onoga što jesam. Naša ljubav, koja je cvjetala i nastavlja rasti čak i usprkos nedaćama, naše je najdragocjenije blago. Dok dijelimo priče uz ugodan kamin, ispijajući vino, postaje potpuno jasno. Možda su nam djeca na drugom kraju svijeta, dolaze i odlaze, ali što bih ja bez moje drage Irene? – izrazio je Kalezić.

Unatoč silnoj želji da se oprosti od pokojnog oca Zorana Kalezića, njegov sin Filip zbog trenutnog boravka i zaposlenja u Americi nije mogao doći na sprovod. Filipa je duboko pogodila poražavajuća vijest o očevoj smrti. Unatoč svojoj snažnoj želji da prisustvuje sprovodu, on to ne može učiniti zbog suprotnih protokola koji okružuju smrt u Americi. Nastanjen u Chicagu, Filip željno iščekuje priliku da otputuje u Crnu Goru i oda počast na očevu posljednjem počivalištu. Kroz očevu mukotrpnu borbu s nemilosrdnom bolešću, Filip je ostao u stalnoj komunikaciji pružajući neprocjenjivu podršku. Nažalost, Zoran je podlegao bolesti prije nego su se vidjeli. Filip je na svom Facebook profilu izrazio nadu da je njegov otac konačno pronašao mir uz svog anđela čuvara. Izrazio je zahvalnost za očevu ulogu i kao roditelja i kao umjetnika, priznajući da je uvijek ostao posvećen svom glazbenom pozivu. Unatoč suočavanju s brojnim izazovima, njegov se otac nikada nije predavao nedaćama sve do svog posljednjeg dana. Filip vjeruje da je njegov otac sada na sigurnom i mirnom mjestu. Poruku je završio srdačnim pozdravom, uz želju da njegov tata počiva u miru.

 

Preporučujemo