Popularna serija Igra sudbne je stekla veliki broj pratilaca a upravo se emituje njena treća sezona. U njoj se pojavljuju i novi likovi a jedan od njih je i onaj koji tumači mlada glumica Nina Mrđa koja je odmah zapažena.

Nina Mrđa, zanosna i talentirana mlada glumica, spremna je postati istaknuta osoba kako u kazališnom tako iu svijetu filma, smatraju njezini kolege. Sa samo 26 godina već je ostavila traga u Hollywoodu.

Međutim, njezini talenti sežu izvan glume; ističe se i kao sportašica, posebice u području borilačkih vještina. Usklađujući svoja profesionalna postignuća sa svojim osobnim životom, Nina se bez napora snalazi u zahtjevima obaju područja. Zapravo, više od godinu dana bila je u privrženoj vezi s jednom od najatraktivnijih osoba u svom krugu.

Ninino prisustvo u vrlo gledanoj emisiji “Igra sudbine” kao Lenke nije prošlo nezapaženo kod gledatelja. No, nije samo njezino iznimno glumačko umijeće ono po čemu se ističe među ostalima.

 

Rođena je u Beogradu 1998. godine, a završila je dvojezičnu francusko-srpsku gimnaziju “Deseta gimnazija” u kojoj je stekla obrazovanje. Godine 2020. uspješno je diplomirala glumu na Fakultetu suvremenih umjetnosti u Beogradu. Osim toga, prošle je godine završila studij filozofije na Filozofskom fakultetu. Ali to nije sve – nositeljica je crnog pojasa u taekwondou i brojna osvajača prvenstava Srbije.

Njezino upoznavanje sa svijetom glume dogodilo se na pozornicama koje imaju veliki značaj. U tinejdžerskim godinama upisala je školu glume studija “Centar”, gdje je imala priliku nastupati u predstavama pod vodstvom Nenada Radovića. Bila je to ljubav na prvi pogled, jer je odmah razvila duboku strast prema ovom obliku umjetničkog izražavanja.

U to vrijeme procvjetala je njezina strast prema glumi, a nedugo nakon toga imala je priliku pokazati sve što je naučila pred kamerama kroz seriju “Ravna gora”. Rad s redateljem Radošem Bajićem bio je pravi užitak jer ju je usmjeravao kako se snalaziti u svijetu glume na platnu. Tada je shvatila veliku suprotnost između kazališta i filma, ali ne može odlučiti koji joj je draži”, ispričala je Nina.

 

Godine 2014. doživjela je svoj prvi pohod u svijet filma, označivši značajnu prekretnicu u svojoj karijeri. Ova posebna uloga poslužila je kao katalizator promjene, zapalivši strast u njoj koja ju je potaknula da se svim srcem posveti glumačkom zanatu.

U poznatom filmu “The November Man” Nina je imala priliku glumiti uz holivudsku ikonu Piercea Brosnana, iskustvo koje se rado prisjeća kao doista nezaboravno.

  • Nina Mrđa već je više od godinu dana u ljubavnoj vezi s Lukom Racom, uglednom osobom u Beogradu, što su potvrdili brojni korisnici društvenih mreža. Putevi su im se ukrstili na snimanju treće sezone popularnog showa “Igra sudbine”, a od prvog susreta nastala je snažna veza. Otvoreno priznaju da je neposredna privlačnost između njih bila neporeciva i da ju je bilo nemoguće sakriti.

Iako možda bježe od svjetla reflektora, njihova radost i privrženost očigledni su i ne skrivaju se.

 

Prema riječima bliskog izvora, Luka je Ninu upoznao sa svojim roditeljima, pridajući veliku važnost njihovom mišljenju, posebno očevom zbog njihove jedinstvene veze. Cijela je obitelj jako voljela Ninu, cijeneći njezinu skromnu i nekompliciranu prirodu. Naime, Lukina obitelj i prijatelji nisu mogli ne primijetiti neospornu sreću kojom Luka zrači otkako je s Ninom.

Godine 2015. pokazala je svoj talent u predstavi “Mi djeca s kolodvora Zoo” i nastavila nastupati u zapaženim produkcijama poput “Woyzecka” u režiji Jean-Baptistea Demarinjija, kao i “Richard III” i “Lutke”.

U raznim filmskim i televizijskim produkcijama pokazala je svoj talent, glumeći likove poput Radmile Taralić u “Za kralja i domovinu”, Jele u “Spavanju za vojnike”, te se pojavila u popularnim serijama poput “Državni sluga 3”, “Sinđelići”. ”, “Ravna gora” i “Urgentni centar”.

Preporučujemo