Možda će to biti iznenađenje, ali originalna glumica koja je prvobitno trebala tumačiti lik Emilije Popadić u seriji “Bolji život” nije bila Ceca Bojković. Tokom godina od 1987. do 1991., ova serija je postala kultni dio našeg djetinjstva i ostavila je trajan utisak. I dan danas se često reprizira i uvijek ima veliku gledanost.  Glumačka ekipa ovog remek-dela ubrzo nam je postala omiljeni glumci, a Svetlana Ceca Bojković se posebno istakla ulogom oštroumne Emilije Popadić. Ova uloga je označila značajnu prekretnicu u njenoj karijeri, posebno u pogledu televizijskih serija. Međutim, vrijedno je napomenuti da ona u početku nije bila dodijeljena njoj i lako je mogla biti data nekom od njenih kolega.

Tokom snimanja, prvobitni plan nije bio da Cecein lik glumi glumica koja ju je na kraju i tumačila, i teško je zamisliti da bi neko drugi ispunio ulogu kao ona. Umjesto toga, uloge Emilije ili Violete bile su namijenjene Dari Džokić, koja je tada bila u ranim tridesetim. Kao rezultat toga, Dara je dobila priliku da odabere lik koji želi igrati.

Gostujući u tok šou, glumica Dara je otkrila da je odbila ponudu da učestvuje u seriji  Bolji život, koja tada još nije bila poznata. Uprkos tome što joj je ponuđena glavna uloga, Dara je odbila zbog nepoznavanja budućeg uspeha serije, jer je pre toga uglavnom radila u pozorištu. Čak i dan danas ostaje pri svojoj odluci i ne osjeća grižnju savjesti.

Darino priznanje ne može se pripisati samo jednom nastupu, jer je vješto prikazala niz likova u različitim medijima. Nedavno je preuzela značajne uloge u dve veoma zapažene televizijske produkcije, “Tajna loze” i “Radio Mileva”. Pored toga, ona se smatra jednom od najomiljenijih srpskih glumica baš kao i Ceca Bojković.

Preporučujemo