Mnogo ljudi horoskop čita kao jednu vrstu zabave a ima ionih koji vjeruju da im je sudbina zapisana u zvijezdaama. Iako se obično percipiraju kao manje skloni emocionalnom ispoljavanju, ovi posebni znakovi zodijaka posjeduju osebujne kvalitete koje ih čine zadivljujućim entitetima u području astrologije. Udubljujući se u ispitivanje njihovih osobina, nastojimo steći dublje razumijevanje čimbenika koji pridonose njihovom suzdržanom emocionalnom ponašanju.

 

Jarac

Jarci su poznati po svojoj pragmatičnoj prirodi i nepokolebljivoj težnji za uspjehom, pristupajući svojim težnjama staloženim i koncentriranim načinom razmišljanja. Njihova sklonost racionalnosti često nadjačava emocionalne porive, potičući njihovu nepokolebljivu odlučnost da ostvare svoje ambicije. Iako njihovo rezervirano ponašanje može stvoriti osjećaj odvojenosti, ono je samo odraz njihove nepokolebljive predanosti postizanju opipljivih rezultata.

Vodenjak

Među znakovima zodijaka, Vodenjaci se lako razlikuju po svojim vizionarskim kvalitetama, dajući prednost intelektu i inovativnosti nad emocionalnim instinktima. Njihova analitička dispozicija često ih vodi prema logičnoj perspektivi, što može dati dojam emocionalne odvojenosti. Susret sa spokojnim i sabranim Vodenjakom jasan je pokazatelj njihove nepokolebljive predanosti racionalnom mišljenju.

 

Djevica

Pedantnost i posvećenost detaljima koje Djevice posjeduju dobro su poznati jer neprestano teže preciznosti i redu. Iako im je jako stalo do svojih voljenih, njihova metodičnost ponekad može odavati dojam emocionalne odvojenosti. Kada se suoče s teškim situacijama, sposobnost Djevica da ostanu pribrane izravan je odraz njihove predanosti održavanju ravnoteže i sklada.

Škorpion

Škorpioni, poznati po svom vatrenom temperamentu, posjeduju izvanredan talent za prikrivanje svojih osjećaja. Njihova oštroumna moć zapažanja i taktički način razmišljanja osnažuju ih da manevriraju kroz emocionalne okolnosti s određenom odvojenošću. Kad netko primijeti da Škorpion ostaje pribran, to bi mogla biti svjesna odluka da pažljivo procijeni i odgovori na svoje okruženje.

 

 

Bonus: Da li verovati ili ne u Astrologiju i Horoskope

Temelj za sve stvari koje sazrijevaju, stvaraju se, transformiraju i napreduju leži u vjerovanju ili nevjerovanju koje ima svaki pojedinac. Stoga ovu nevolju, kao i sve ostalo, treba ispitati i s duhovnog i s pragmatičnog stajališta. Dok svatko od nas gradi vlastitu hijerarhiju načela unutar svog kognitivnog okvira, crpeći iz znanja koje stječemo tijekom života. Naravno, hijerarhija principa uvijek obuhvaća kategorije koje dijele mase i one koje su jedinstvene za pojedince. Za uspostavljanje jasnog razumijevanja bitno je definirati temeljne pojmove kolektivne i individualne svijesti. Postavlja se pitanje: prihvaćamo li astrologiju kao prikaz kolektivne svijesti, au isto vrijeme osobno vjerujemo u nju kao pojedinac? Odgovor na ovo prvo leži u činjenici da je astrologija izdržala test vremena, datira još iz 6. stoljeća prije Krista, te se održala tijekom evolucije civilizacije. Svima je očito da dugovječnost sustava vjerovanja kroz stoljeća služi kao dovoljno dokaza o njegovom trajnom značaju i širokoj prihvaćenosti.

Međutim, osobni otisak uvijek je odgovor na drugi upit. Ljudska bića o svemu razmišljaju i iz apstraktne i iz konkretne perspektive, a određivanje granice između nečijeg utjecaja na kvalitetu života ili sudbinu i utjecaja nebeskih tijela otvara ključna pitanja. Imaju li pojedinci ikakvu kontrolu nad vlastitom sudbinom temeljno je pitanje, a svaka osoba ili otkriva ili ne uspijeva pronaći vlastiti odgovor. Oni koji posjeduju radoznalu prirodu, kultivirani intelekt i određenu razinu obrazovanja, uz snažno vjerovanje u astrologiju, redovito će tražiti vodstvo od astrologa. Iako određeno pitanje ili dilema može poslužiti kao početni razlog ili motivacija, postoje različiti drugi čimbenici koji tjeraju pojedince da se posavjetuju s astrolozima, poput znatiželje ili želje za samopoboljšanjem u odnosu na događaje i pojave. Ni pod kojim okolnostima astrologija ili astrolog pojedincima ne nameću vjeru u bilo što. Neophodno je da astrolog dosljedno poštuje slobodu izbora i slobodnu volju svake osobe, čak i ako je svjestan da je osoba možda u zabludi, bilo da se radi o njenom vjerovanju u astrologiju ili o njihovoj spremnosti da prihvati sugestije koje daje astrolog. . Temeljno načelo ili etička smjernica je da uvijek mora postojati veza povjerenja i naklonosti između astrologa i klijenta; bez toga bi natalna astrologija i svi njezini aspekti izgubili svoj istinski značaj.

Potencijal za praktičnu primjenu astrologije gotovo je neograničen. Analizirajući natalni horoskop pojedinca, koji služi kao nacrt njegovog života, astrologija nastoji pružiti jedinstvena rješenja za bezbroj dilema, pitanja, problema i interesa koji se javljaju. S obzirom na široku lepezu dilema, problema i interesa koje pojedinci mogu imati, od astrologa se očekuje da posjeduje specifične vještine kako bi astrologiju učinkovito primijenio na praktičan način. Nakon pregleda natalne karte pojedinca, astrolog ne samo da daje uvid u osobine njegove osobnosti, već nudi i smjernice o širokom rasponu tema koje potiču njihovu znatiželju. Na primjer, astrologija se može primijeniti za rješavanje emocionalnih i romantičnih poteškoća. To uključuje različite scenarije, kao što su prvi susreti, uzbudljive avanture, razvoj ljubavnih odnosa, dinamika predanih partnerstava i obiteljskog života, kao i slučajevi razdvajanja, razvoda, odanosti, nevjere, mirenja i još mnogo toga.

Preporučujemo