Marina Perazić, poznata i uticajna ikona elektronske muzičke scene 1980-ih, bez napora je očarala i oduševila publiku svojom neodoljivom privlačnošću, etablirajući se kao primamljivo oličenje pop kulture u bivšoj Jugoslaviji. Njeno zadivljujuće prisustvo na sceni ostavilo je gledaoce zadivljeno, a ona je odmah postala prepoznatljiva po svojim  zlatnim pramenovima, blistavom osmijehu i dinamičnim plesnim pokretima koje su postale njen zaštitni znak.

Marinin uspon u slavu može se zahvaliti ne samo njenim izuzetnim muzičkim sposobnostima već i dubokoj emotivnoj vezi koju je dijelila sa Ivanom Feceom Firčijem, nekadašnjim perkusionistom cijenjene grupe “EKV”. Njihov ljubavni odnos bio je zanimljiv cijeloj javnosti, a kada su prekinuli mnogi su bili iznenađeni. Činilo se kao da će njihova ljubav trajati vječno, ali ipak nije.

Raskid njihove romantične veze izazvao je veliku medijsku pokrivenost, izazvao intenzivne spekulacije i zaokupio radoznalost javnosti. Nakon preseljenja u New York 1988. godine, Marina se bavila nizom zanimanja kako bi se izdržavala, kao što su pružanje usluga brige o djeci i rad u lokalnoj trgovini.

Dok je bila u vezi sa Ivom, Marina je iskusila radost majčinstva i rodila dve divne ćerke, Miju i Lunu. Ipak, nakon njihovog razvoda 1997. godine, Marina je odlučila da se vrati u Hrvatsku zajedno sa svojom dragom djecom. Mia, prvorođeno dijete Marine i Ivana, od malih nogu gaji snove o budućnosti u scenskoj umjetnosti.

Međutim, njen put je na kraju skrenuo ka carstvu modnog dizajna, gde je za sebe stvorila uspešnu nišu u užurbanoj metropoli Njujorka. S druge strane, Luna je naslijedila prirodnu muzičku sklonost svoje majke, ali je odoljela privlačnosti svjetla reflektora, umjesto toga odlučivši se za izvanredno putovanje modnom pistom, postižući izuzetan trijumf kao veoma tražen model.

Tokom svih kolebanja svog ljubavnog života, Marina je nepokolebljivo održavala svoju privrženost, stavljajući svoju djecu i karijeru u prvi plan. Trenutno, ona nastavlja svesrdno da sledi svoje muzičke aspiracije, pokazujući svoje talente zajedno sa svojim bendom, dok njene ćerke kroje svoja individualna putovanja u oblasti mode i umetnosti.

  • BONUS TEKST:

 

Uzgoj indijskih oraščića u regijama izvan Latinske Amerike počeo je u Evropi, a kasnije se proširio na Afriku i Aziju. Posljedično, Indija se pojavila kao vodeći svjetski proizvođač indijskih oraščića, podižući ugled sjemena širom svijeta, uprkos njegovoj klasifikaciji kao sjemenkama, a ne kao pravim orašastim plodovima.

Raste u strukturi nalik na grm, tropsko voće ima jedinstven oblik i dolazi u različitim nijansama, od žute do crvene kada je potpuno sazrelo. Ključno je imati na umu da je potrebno pažljivo i u potpunosti odvojiti sjemenke indijskog oraha od njihove vanjske membrane prije konzumiranja, jer ovaj sloj može biti štetan, uzrokujući neželjene iritacije kože kao što su peckanje i osip. Indijski oraščići nude mnoštvo nutritivnih prednosti, posebno kada se uzme u obzir njihov sastav masti. Vrijedi napomenuti da je većina ovih masti mononezasićena, što doprinosi njihovoj reputaciji nutritivnog izbora.

Nadalje, indijski oraščići obiluju vitalnim vitaminima, mineralima i antioksidansima i posjeduju svojstva koja su antibakterijska, antiseptička i protuupalna. Konkretno, uključivanje oleinske kiseline u indijski orah podržava kardiovaskularno zdravlje i pomaže u smanjenju vjerovatnoće srčanih oboljenja. Studije su pokazale da uključivanje indijskih oraščića u svakodnevnu ishranu može efikasno smanjiti rizik od razvoja žučnih kamenaca.

Štaviše, diuretska svojstva indijskih oraščića blagotvorno utiču na funkcionisanje bubrega. Uz to, indijski oraščići pružaju mnoštvo prednosti za cjelokupno zdravlje nervnog sistema, kao i vitalnost i fleksibilnost kostiju i zglobova. Osim toga, igraju ulogu u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi i imaju blagi afrodizijački učinak.

Preporučujemo