Sanja  Marinković je u svojoj emisiji je ugostila Gocu Tržan koja je već unazad nekoliko godina u sretnom braku sa mlađim muškarcem Rašom Novakovićem. Prije njega bila je u braku sa Ivanom Marinkovićem s kojim je danas na ratnoj nozi. 

Naglašavajući važnost usklađivanja otkucaja srca i izbjegavanja obmane, podijelila je vrijedne uvide koje je stekla kroz svoja iskustva u komunikaciji. Marinkovićeva je samouvereno izjavila da se nije lako prevariti, uvažavajući njen novopronađeni osećaj za jednostavnost i čvrsto ustvrdivši da nema potrebe za suvišnim teatralnošću oko beznačajnih stvari.

Postalo je očigledno da su joj i mlađi muškarci i pojedinci mojih godina stalno privučeni. Goca Tržan je na osnovu svojih zapažanja istakla da stariji partneri imaju manje strpljenja, kako prema sebi tako i prema drugima. Goca je tokom razgovora primetila da Sanja preferira mlađe partnere.

Oslanjajući se na sopstveno iskustvo sa bivšim suprugom Ivanom Marinkovićem, Goca je suptilno sugerisala da bi Sanja mogla biti zainteresovana za mlađeg muškarca. Sanjino blago rumenilo ukazivalo je na njeno prećutno slaganje sa Gocinim komentarom. Osvrćući se na njihove prošle susrete, Goca je ponovo potvrdila važnost mlađeg saputnika.

Nasuprot tome, Sanja je izrazila svoje nezadovoljstvo bivšim supružnikom Ivanom Marinkovićem, ističući kontrastne kvalitete između njega i prethodnog Gocinog partnera. Sanja je jasno stavila do znanja da se njen bivši partner razlikuje od Gocinog po imidžu u javnosti, jer je bivši partner stalno obmanjuje neistinama.

Koren njenih problema leži u nedostatku komunikacije. Sanja je pohvalila Gocu rekavši da zaslužuje svo divljenje. Goca je, s druge strane, izrazila svoju snažnu nesklonost prema njemu, osjećaj koji su svi odjekivali, posebno pojačan njihovom vezom s njim.

 

 

Bonus tekst:

Sa svojom živopisnom i raznolikom paletom boja cvijeća, biljka hibiskusa nudi više od samo vizualnog spektakla. Konkretno, vrsta Hibiscus sabdariffa, sa svojim zadivljujućim crvenim laticama, može se pohvaliti brojnim zdravstvenim prednostima. Ovaj izuzetni cvijet služi kao osnova za osvježavajući napitak, savršen za vruće ljetne dane i tropsku klimu. Prihvaćen od strane raznih afričkih nacija i voljen kao sezonski utaživač žeđi širom svijeta, njegova popularnost ne poznaje granice.

  • Kada se govori o ljekovitim svojstvima hibiskusa, neposredna povezanost je njegova uloga antioksidansa koji poboljšava kardiovaskularno zdravlje. Nadalje, djeluje kao diuretik, olakšava eliminaciju mokraćne kiseline i pozitivno utječe na metabolizam smanjujući razinu glukoze i ukupnog kolesterola u krvotoku, čime se štiti od ateroskleroze. Naučne studije su pružile dokaze da ovaj grimizni eliksir efikasno snižava krvni pritisak kod osoba sa blagom hipertenzijom.

Sjajne vijesti za osobe koje žive s dijabetesom – naučna istraživanja pokazuju da čaj od hibiskusa može pozitivno utjecati na profil lipida kod osoba s dijabetesom tipa 2. U zemljama poput Indije i Kine, gde se hibiskus koristi vekovima, takođe je poznat po svojoj efikasnosti u lečenju groznice i bolesti jetre. Iako hibiskus posjeduje blaga ljekovita svojstva, ne treba ga smatrati zamjenom za konvencionalni medicinski tretman.

Međutim, uključivanje hibiskusa u vašu redovnu prehranu može pružiti različite prednosti zbog uključivanja vrijednih supstanci poput vitamina C i antocijana, koji pomažu u očuvanju kognitivnih funkcija. U vrućim ljetnim danima, prave prednosti hibiskusa otkrivaju se kada se uživa kao osvježavajući napitak, često poslužen sa ledom. Ovaj divni čaj se može pripremiti tradicionalno kuhanjem u vrućoj vodi ili namakanjem u hladnoj vodi duže vrijeme, bilo da je to nekoliko sati ili preko noći. Za borbu protiv dehidracije i ublažavanje nelagode pregrijavanja, ohlađeni čaj od hibiskusa služi kao idealno sredstvo za gašenje žeđi.

Od najveće je važnosti priznati prisustvo različitih vrsta hibiskusa na različitim globalnim lokacijama. Stoga je neophodno upoznati se sa karakterističnim karakteristikama biljke i biti oprezan kada se konzumira. Preporučuje se isključivo konzumiranje čaja od biljke Hibiscus sabdariffa, jer neke druge vrste mogu posjedovati toksična svojstva koja mogu dovesti do nepovoljnih posljedica.

Preporučujemo