2021. godine preminuo je Minja Subota, voljeni junak našeg detinjstva i kompozitor iz Srbije, hrabro boreći se sa teškom bolešću. Zauvijek će da živi kroz sva djela koja su uljepšavala djetinjstva mnogih od nas. Iza njega je ostao sin Miloš. 2018. godine preminula je Branka Jeremić, poznata novinarka i supruga Minje Subote. Jedinstvena ljubavna priča ovog para započela je kada su ih upoznali zajednički prijatelji. Njihov brak je trajao 36 godina lepote, a rođenje Miloša bio je najdragoceniji trenutak u njihovim životima.

Tokom njegovog odrastanja, usađivali su mu vrlinske vrijednosti i ponosno iskazivali ljubav prema njemu. Miloš je izrastao u vrijednu osobu, uzdržavajući se od alkohola i duvana i aktivno se bavi sportom. Čak iu vremenima ekonomskih sankcija, kada mu je bila potrebna finansijska pomoć, tražio ju je za literaturu i obrazovne resurse. Njihov ponos kao roditelja je nemerljiv, jer je Miloš magistrirao na FON-u sa 10, a trenutno je menadžer prodaje. Branka je ispunjena ponosom i divljenjem, dok Minja kaže kako mu je Miloš bio motivacija da uporno radi i stvara do poslednjih trenutaka.

Njihovu jedinstvenu ljubavnu priču, koja traje skoro 40 godina, par je jednom prilikom ispričao. Branka je u početku odbijala Minjino navijanje, ali je on ustrajao mesecima dok ona konačno nije pristala da ide na sastanak, zbog čega se duboko zaljubila u njega. Tokom jednog određenog dana, kolega me je obavijestio da se neženja zainteresovala za mene i da želi imati priliku da me upozna. Kada je moj kolega otkrio da je dotični čovjek Minja, ostala sam zatečena jer on nije neko ko bi me inače privlačio. Odmah sam joj dala do znanja da ta ideja, kako je ispričala Branka, nije ni vredna razmatranja. Međutim, do sastanka je na kraju došlo jer je muzičar odbio da jednostavno odustane.

Prošlo je mjesec dana kada se pojavila Minja dok smo nas dvije bile na kafi. Odmah mi je uputio poziv na večeru, ali sam, kao što bi to učinila svaka prava dama, odbio. Uprkos mojim upornim odbijanjima te večeri i mesecima nakon toga, na kraju sam pristala i tako je naša veza počela. Sećam se kako smo u februaru počeli tajno da izlazimo da to sakrijemo od mojih roditelja, koji ga nisu odobravali, smatrajući da mi ne odgovara – priča supruga Minje Subote. Smatrao je da ga Branka vidi kao popularnu ličnost u muzičkoj industriji. “Branka me je tada doživljavala kao člana estrade, što je nije izazvalo njeno interesovanje. Ipak, upornim trudom, uspeo sam da ostvarim svoj cilj”, naglasio je on.

Preporučujemo