Mnoge ljubavi u vrijeme Jugoslavije su bile medijski propraćene i zaista su bile sve posebne priče. Mi Vam danas otkrivamo priču koja je cijelu Jugoslaviju raznježila. Čak i u odsustvu Zafira i Senke, njihova nesvakidašnja ljubavna priča odjekuje kroz istoriju, plijeni srca obožavatelja

Njihova veza nadmašila je uobičajenu, što je vidljivo u bezvremenskim melodijama koje su komponovali kao jedno. Njihova neuporediva sposobnost da otkriju i izraze ljepotu svijeta ih izdvaja. U martu 2021. svijet se oprostio od Zafira Hadžimanova, poznatog umjetnika porijeklom iz bivše Jugoslavije. Njegov umjetnički sjaj i duboka ljubav prema Senki Veletanić ostavili su neizbrisivo nasljeđe. Očaravajuća ljubavna priča Zafira i Senke nastavlja da rasplamsava inspiraciju, dok su ispreplitali svoje živote i kreativnost, počevši od očaravajućih trenutaka u Tbilisiju u Gruziji.

Na Brežuljki slobode, s pogledom na grad, podijelili smo prvi poljubac. Njena lepota je bila očaravajuća, ostavljajući me bez daha, a njen glas se često opisivao kao anđeoski. Nakon njenog raskida sa Tihomirom Petrovićem, pevačem, ostali smo bliski prijatelji do njegove smrti. Naši razgovori su se često odvijali u Kamenoj sali Radio Beograda, gde smo se opuštali uz piće i razgovarali o raznim temama.

Uprkos pretpostavkama da ću nakon razvoda tražiti mlađeg partnera i postati “igrač”, ostao sam nepokolebljiv u svojoj odluci. Bilo je čak i pokušaja da se ugovori brak sa perspektivnom pevačicom. Međutim, kada se odlučim, ostajem mu vjeran. Ljubav je već postojala u mom životu prije upada Sjene.

Za to vrijeme posvetio sam se fizičkoj kondiciji, provodeći nebrojene sate dižući tegove. Tokom svojih romantičnih poduhvata, imao sam privilegiju da izlazim sa zadivljujućom Slovenkom iz dobrostojeće porodice i Talijankom čiji je otac bio na istaknutom položaju kao direktor najveće italijanske banke. U stvari, velikodušno mi je dao stan u svojoj luksuznoj vili u Torinu. Međutim, tek kada sam upoznao svoju suprugu, doživeo sam istinsku i duboku ljubav.

Dok sam ja bila u vojsci, Senka se porodila u Pančevu. Uprkos brojnim preprekama i bez zvanične dozvole, odmah sam uskočio u auto i potrčao da budem uz nju. Čim sam stigla, prva osoba koju sam ugledao bio je Vasil, koji me je bacio pogled, izrazio blagi protest, a onda utonuo u san.

Bio je to nevjerovatno radostan trenutak, koji je podsjećao na leglo preslatkih štenaca! Senka je izgledala potpuno blistavo, nalik na lik iz bajke, upravo se porodila carskim rezom. Lice joj je blistalo od čiste sreće, i zaista verujem da je nikada nisam video tako ushićenu, osim kada smo drugi put ugledali našu unuku Martu na ultrazvuku.

Prenošenje muzikalnosti kroz više generacija u mojoj porodici donosi mi ogromno zadovoljstvo. Ispunjava me velikom radošću što imam sina koji je stekao titulu najboljeg svetskog džez pijaniste, a sada i unuku koja je sa svojih 17 godina neustrašivo bila na audiciji za ulogu u čuvenoj predstavi “Fantom iz opere” u Pozorištu na Terazijama, trijumfujući nad 50 drugih takmičara.

Marta, koja trenutno studira solo pevanje u Manhajmu u Nemačkoj, dobitnica je prestižne stipendije. Njen glas posjeduje izvanredne kvalitete slične onom koloraturnog soprana. Ne samo da Marta posjeduje neosporan umjetnički talenat, već je i zadivljujuće oličenje ljepote i individualnosti. Njena nepokolebljiva odlučnost i odbijanje da napusti svoje snove dokaz su njenog vjerovanja u njihovu suštinsku vrijednost.

  • Zafir, čovek ispunjen neizmernim ponosom, imao je porodicu u kojoj su bili njegov cenjeni otac Vasilije, poznati etnomuzikolog, njegova supruga Senka, poznata pevačka senzacija, i njegov sin Vasil, veoma tražen i proslavljeni muzičar na Balkanu . Štaviše, Marta, njegova unuka, težila je da se bavi profesijom u oblasti opere. Dinastija Hadžimanov sklopila je savez sa dinastijom Veletanlić, formirajući čvrsto partnerstvo koje je čuvalo moć oba naroda, uprkos njihovom porijeklu iz različitih zemalja.
Preporučujemo