Slobodan je bio ekonomista po struci, a u svojoj mladosti se izražavao kroz glumu u okviru kulturno-umetničkog društva “Iva Lola Ribar”.Top of FormSlobodan Mićić, globalni putnik, preduzetnik, voditelj i počasni konzul Islanda u Srbiji, živeo je život dostojan filmske priče. Sa suprugom Marijom istraživao je različite delove sveta, upoznavajući raznovrsne kulture i ljude. Bez obzira na obilaske celog sveta, nikada nisu zanemarili svoje korene, s ponosom ističući svoje srpsko poreklo gde god da su se našli. Slobodan je svojom energijom, entuzijazmom i ljubavlju prema putovanjima neprestano promovisao Srbiju na najsjajniji način.Slobodan Mićić, autor kultne emisije “Svet na dlanu” i osnivač prve privatne turističke agencije u Jugoslaviji, nije samo putovao – on je živeo san koji bi mnogi opisali kao scenarij iz filma. Sa ekonomskim obrazovanjem, ali sa istinskom strašću za putovanjima, Slobodan nije samo proputovao svet; svojim entuzijazmom, znanjem i ljubavlju prema putovanjima oduševljavao je ljude širom planete.Slobodan i njegova supruga Marija proputovali su gotovo ceo svet, od Ugande do Galapagosa, od Fidžija do Islanda.

 

 

Njihova strast prema putovanjima bila je zarazna, a Slobodan je stekao neprocenjivo iskustvo kao turistički vodič u agenciji “Putnik”, koristeći ga da organizuje i vodi putovanja širom sveta. Bez obzira na posete mnogim egzotičnim destinacijama, Slobodan i Marija uvek su se vraćali svojim korenima, uživajući u lepotama svoje rodne zemlje i promovišući je gde god da su kročili. Iako su njihova putovanja bila ispunjena avanturom i lepotama sveta, nije uvek sve bilo idilično. Slobodan je doživeo opasne situacije, kao što je gotovo upao u rat u Izraelu 1967. godine. Ipak, njegova hrabrost i avanturistički duh nisu ga sprečili da istražuje najudaljenije krajeve planete. Kroz emisiju “Svet na dlanu”, Slobodan je delio svoje putničke avanture s milionima gledalaca, a njegova sposobnost da prenese čaroliju putovanja kroz ekran učinila ga je omiljenim među mnogima. Snimanje emisije nije bilo lako, ali je bilo ispunjeno strašću i radosti otkrivanja sveta. Slobodan je sa svojim timom snimao i tamo gde se ne sme, pri svakoj avanturi pronalazeći priliku za nova iskustva i učenje.Iako je Slobodan već obišao 180 zemalja, uvek je bilo novih destinacija koje je želeo da istraži. Njegova strast prema putovanjima nikada nije opadala, čak ni kada je suočen s izazovima bolesti. Bio je duboko svestan lepota sveta i osećao je neprekidnu želju da ih istražuje što više.Iako je Slobodan već obišao 180 zemalja, uvek je bilo novih destinacija koje je želeo da istraži.

 

 

Njegova strast prema putovanjima nikada nije opadala, čak ni kada je suočen s izazovima bolesti. Bio je duboko svestan lepota sveta i osećao je neprekidnu želju da ih istražuje što više.Slobodan i Marija nisu samo ljubitelji putovanja; oni su i roditelji i dedo i baka koji su uspešno preneli svoju strast prema istraživanju sveta na svoju decu i unuke. Njihova porodična veza sa putovanjima predstavljala je dodatni element koji ih je sjedinjavao i činio ponosnima.Iako Slobodana više nema među nama, njegovo nasleđe živi kroz sećanja na nezaboravna putovanja, emisije koje je stvarao i ljubav prema istraživanju sveta. Bio je pravi svetski putnik, čije će avanture ostati zauvek urezane kao inspiracija za sve one koji sanjaju o istraživanju nepoznatog i otkrivanju lepota sveta.

 

Preporučujemo