Branislav Đikić, poreklom iz okoline Leskovca, bio je samo jedan od mnoštva samaca u Srbiji, kojih ima neverovatnih 200.000. Međutim, njegova nepokolebljiva odlučnost da otkrije kompatibilnog životnog partnera naišla je na brojne prepreke. U nastojanju da savlada te prepreke, odlučio je da izađe van granica svoje domovine, dobije pasoš i krene na putovanje u inostranstvo. Njegovo uverenje proizilazi iz uverenja da su Srpkinje sklonije prolaznim romantičnim susretima, a ne posvećenosti dugotrajnim vezama. Pored toga skoro nijedna ne želi da živi na selu pa se on uputio u Albaniju po nevjestu.

 

U gradu Međani došao je do izuzetnog otkrića: postoji populacija od preko 40 osoba koje su starije od 50 godina i ostaju neoženjene. Prepoznajući potrebu za zajedničkim prostorom u Međanima, odlučio je da obezbijedi prodavnicu u kojoj bi se građani mogli okupiti. Međutim, izazovne finansijske okolnosti i udaljenost grada predstavljaju dodatne prepreke u njihovoj potrazi za životnim partnerom.

U izvanrednom preokretu događaja, Branislav, koji je imao 51 godinu, napravio je izbor koji je promijenio život da promijeni svoje okolnosti i traži društvo. Na njegovo zaprepaštenje, ne samo da je postigao ovaj cilj, već je otkrio i pravu sreću u prelijepoj zemlji Albaniji. Nije prošlo mnogo vremena pre nego što se Branislav ukrstio sa Aurelom, Albankom, a njihova veza je bila toliko duboka da su odlučili da zajedno krenu na bračno putovanje.

Rođenjem  Dunje, Danice, Nine i Mihaila, porodica je proširila svoj broj. Dok se Aurela suočavala sa početnim poteškoćama pri prilagođavanju nepoznatom okruženju, protok vremena je ublažio veliki dio straha. Aurelu, osobu koja je dala vrijedan doprinos porodici, Branislav je pohvalio. Uprkos ograničenim resursima u ruralnim područjima Albanije, Aurela, koja tečno govori srpski, uspela je da obezbedi posao u fabrici. Izgradnja njihovog odnosa zahtijevala je trud, ali je ukupni rezultat bio pozitivan. Branislav primećuje da sve veći broj mladih žena u Srbiji nerado živi u ruralnim sredinama, što situaciju dodatno komplikuje.

Preporučujemo