U februaru 2021. godine, Tijana Jevtić, televizijska voditeljka i sportska novinarka, pretrpela je značajan gubitak. Njen suprug Srđan Filipovića Srđan, koji je bio trener plivanja, preminuo je u snu od srčanog udara u 49. godini. Cijela javnost je ostala zatčena kada je ova vijest osvanula. Supružnik Tijane Jevtić preminuo je dok je radio kao selektor plivačke reprezentacije Omana.

Voditeljka vijesti ostao je zatečen ovim tragičnim događajem jer je Srđan prije prerane smrti bio dobrog zdravlja. Preminuli muškarac je bio izuzetnog zdravlja, o čemu svjedoči i njegov status bivšeg rekordera plivača na 1.500 metara u svojoj državi. Pažljivo je obavljao redovne liječničke preglede i da je otkrio bilo kakve probleme, bez odlaganja bi potražio liječničku pomoć. Nisam mogala razumjeti zašto mi nije dao nikakve smjernice ili naznake kako da postupim bez njega. Ali kasnije sam shvatila da je čitav njegov život bio lekcija: da se ne muči oko trivijalnih stvari i da živi svaki dan punim plućima. Voditeljka koja je morala da preuzme njegovo tijelo nakon što je preminuo na aerodromu priznala je da joj je to bio jedan od najizazovnijih trenutaka u životu. Uprkos tome, odlučila je da nastavi u istom tonu, verujući da je to jedini ispravan pravac delovanja. Iako sam obećala da ću ispuniti sve obaveze i potpisati svu potrebnu papirologiju, to bi značilo da žrtvujem priliku da vidim svog voljenog muža svjetskog putnika dovedenog kući u kovčegu.

Srećom, ljudi koji su bili uključeni su imali nevjerovatno razumijevanje i susretljivost. Tokom procesa vraćanja Srđana u Srbiju nakon njegove smrti, dobijala sam neprocenjivu pomoć od njegovih kolega i vlade Omana, kao i zvaničnika Ministarstva spoljnih poslova Srbije i ambasadora u Egiptu Jugoslava Vukadinovića, koji je održao komunikaciju sa mnom uprkos nedostatak diplomatskih odnosa između naših zemalja. Čak i sada, nastavlja da mi pruža nepokolebljivu podršku i pomoć. U jednom razgovoru me je uvjerio da je Srđan odveden u najbolju bolnicu u Omanu i da je cijela procedura obavljena na najvišem mogućem nivou.

Tačno nedelju dana nakon Srđana, na kućnu adresu dostavljene su kutije sa njegovim stvarima. Voditeljica magazina “Gloria” je nekoliko mjeseci nakon smrti svog supruga podijelila da je otvorila dio prepiske koju je ostavio za sobom, ali da je dio ostao neotvoren. U noći njegove smrti doživjela je čudan osjećaj u stomak i nije mogla da zaspi. U svojoj poslednjoj poruci pomenuo je da je umoran nakon završetka treninga i da planira da odspava po dolasku kući. Tokom cele noći je više puta proveravala da li je na mreži, ali nije dobila odgovor do jutra. Zabrinuta da nešto nije u redu, sa decom je tog jutra otišla na Zlatibor, pošto ih je muž nagovarao da nauče skijati. U arapskim zemljama je bio neradni dan, 6. februar u petak. Njegove kolege na reprezentativci nisu ništa sumnjali sve do kraja dana kada su shvatili da treninga nema, ispričala je Tijana ove događaje za pomenuti magazin. Ona se i dan danas nosi satugom zbog ovog gubitka.

Preporučujemo