U posljednjih nekoliko godina, mediji i šira javnost bili su fiksirani na njegov lični život. To ne čudi, s obzirom da je nakon 25 godina u vezi sa Danijelom Martinović, Grašo u Hani Huljić pronašao novu ljubav, a zajedno su dobili i ćerku. Njegov odnos sa Danijelom je bio zanimljiv svima i svi su mislili da će njih dvoje biti zauvijek zajedno. 

A onda su odjednom odlučili da stave tačku na svoj ljubavni odnos. Petar Grašo, visoko cijenjen pjevač, kompozitor i tekstopisac u Hrvatskoj, stekao je priznanje ne samo u svojoj domovini, već iu susjednim zemljama poput Slovenije, Srbije i Makedonije. Njegov bogat repertoar sastoji se od bezbroj pjesama i nezaboravnih nastupa, često prikazanih na raznim festivalima. Temelj njegovog žara za muziku postavila je njegova porodica, koja je odigrala ključnu ulogu u negovanju njegove strasti.

Dok je odrastao, imao je privilegiju da bude izložen muzičkim vunderkindima kao što su njegov ujak, vrsni bubnjar, i cenjene ličnosti poput Olivera Dragojevića i pokojnog Borisa Dvornika, koji su bili bliski porodični prijatelji. Prepoznajući potrebu da njeguje svoj talenat, donio je odluku da upiše prestižnu muzičku školu u Splitu, gdje se posvetio usavršavanju svojih klavirskih sposobnosti.

  • Rođen je u Splitu 1976. godine od porodice Snježane i Zorana Graše. Zoran Grašo, bivši igrač Košarkaškog kluba Split (bivša Jugoplastika), prešao je u košarkaškog trenera. Osim toga, ima mlađu sestru po imenu Buga. Od 1993. godine obitelj Grašo ponosi se vlasništvom restorana AdriaticGrašo koji se nalazi na Sustipanu u Splitu. Ipak, nedavno su odlučili da prodaju objekat početkom 2019.

Počevši od sredine 90-ih, započeo je romantično partnerstvo sa poznatom pevačicom Danijelom Martinović. U početku su svoju vezu odlučili sakriti jer je nastala tokom, kako mnogi tvrde, veze sa Markom Perkovićem Thompsonom. Pre solo karijere, proveo je nekoliko meseci kao deo ansambla Magazin 1994. Njegov pohod u muzičku oblast započeo je i kao pevač i kao tekstopisac.

 

Godine 1995. nastala je pjesma “Boginja” od strane Graše. Iste godine, Oliver Dragojević je izašao na scenu u “Dori” i održao zadivljujuću interpretaciju pesme i na kraju osvojio izuzetno drugo mesto. Naime, Oliver je odlučio da na svoj album uvrsti i Grašovu kompoziciju “Vrime Božje”. Naredne godine Grašo je donio odluku da lično učestvuje u “Dori”. Svojom izvedbom pjesme “Okda nije mi tu” osvojio je respektabilno osmo mjesto.

Glas o značajnom proboju brzo se proširio po cijelom području, što je izazvalo jubilarnu komemoraciju u znak počasti Petru Graši. Iako je renomirani umjetnik nastojao izbjeći bilo kakva potencijalna trvenja, njegova porodica i intimni krug, posebno oni u sferi zabave, nisu mogli suzdržati oduševljenje zbog ovog događaja, čak i ako je to samo prenijeto putem Instagram objave.

Nedavno je Grašo imao čast da sarađuje na duetu sa Ninom Badrić, koja je u tom poduhvatu odigrala pionirsku ulogu. Dragi moj prijatelju, ti si nevjerovatno sretan. Imamo divnu priliku da se prepustimo obilju divnih melodija!

Poznati umjetnik podijelio je zadivljujuću sliku na kojoj se nalazi lav. Usred nagađanja o Petrovom skorom očinstvu, Ninino spominjanje je razjasnilo da je povod, u stvari, bila radosna proslava njegovog 48. rođendana zaredom.

Petar je danas obilježio 48. rođendan, prkoseći svom mladolikom izgledu i nadmašivši svoju partnerku Hanu Huljić za impresivnu razliku u godinama od 15 godina. Ovo divno iznenađenje sigurno joj je jutros izmamilo osmijeh na lice.

Dok je Petar postigao sve što je zacrtao u muzičkoj industriji, njegov lični život definiraju jednostavne težnje koje ne zahtijevaju mnogo napora. Kao i svi ostali, s nestrpljenjem očekujemo njegov nastavak uspjeha, blagostanje i ovjekovječenje njegovog izuzetnog talenta za komponovanje očaravajućih melodija.

U zraku se spekuliše da će hrvatski kantautor kasnije sve zadiviti svečanim druženjem. Iako poznat po svojoj skromnoj prirodi i averziji prema ekstravagantnim događajima, to se može zaključiti iz intimne ceremonije vjenčanja koju je pomno dogovorio s Hanom. Petar Grašo očekuje ugodnu i intimnu proslavu, koja podsjeća na onu koju je organizovao za krštenje svoje kćeri, okružen svojim najdražim pratiocima.

Opšte je poznato da je njegovo najveće zadovoljstvo provoditi vrijeme na selu; stoga, ne bi bio šok ako on i njegova porodica krenu na putovanje na tu mirnu destinaciju gdje može uživati ​​u dragocjenim trenucima sa svojim pratiocem i voljenim ljubimcem o kojem se priča.

Preporučujemo