Ivan Bosiljčić već duži niz godina vrijedno radi na svojoj glumačkoj karijeri. Imali smo prilike da ga vidimo u brojnim projektima, a jedan od najsvježijih je Jorgovani film koji je snimio sa Slobodom Mićalović Ćetković. Od početka saradnje na televizijskoj seriji “Ranjeni orao”, Ivan Bosiljčić i Sloboda Mićalović stekli su ogromnu popularnost u široj javnosti, učvrstivši svoju poziciju veoma cijenjenog glumačkog dvojca u domaćoj industriji zabave. 

Njihovo izvanredno drugarstvo i partnerstvo traju nevjerovatnih 16 godina, očaravajući publiku i podižući reputaciju oba glumca. Još jednom, njihov izuzetan sklad bio je u potpunosti prikazan u filmu “Jorgovani”, bez napora oživljavajući uloge osmišljene posebno za njih. U zaista nezaboravnom trenutku, ovaj voljeni par opčinio je gledaoce očaravajućim duetom, uz bezvremensku melodiju poznate pesme Vesne Zmijanac. Ivan Bosiljčić ljubazno je dao uvid u nastajanje ove scene, izrazivši želju da u budućnosti sarađuje sa cijenjenim umjetnicima.

U nedavnom intervjuu na “Radio S” Ivan je izrazio snažnu želju da sarađuje sa talentovanom glumicom Monikom Beluči. Ova želja nastala je nakon što je Ivan pogledao zadivljujući film “Milječni put” reditelja Emira Kusturice. Osvrćući se na film, Ivan je duhovito primijetio: “Ako Kusturica ima dobar ukus, onda sam definitivno saglasan da radim uz Monicu Bellucci.

Ima više nego dovoljno mjesta za nas oboje u istom kadru. Ako je on ubaci u film , zašto ne bih?” Ivan je dodatno naglasio nevjerovatnu hemiju koju su pokazali u prethodnim projektima, a Bosiljčić je kao dodatni dokaz njihove kompatibilnosti s nestrpljenjem naveo njihov nadolazeći film “Jorgovani”. Ono što izdvaja tu scenu je njeno odstupanje od tipične rezolucije koja se viđa u većini filmova.

Umjesto toga, reditelj se namjerno opredijelio za dobro poznatu pjesmu koja simbolizira specifično doba u istoriji Jugoslavije da posluži kao vrhunac filma. Boba i ja smo pomno isplanirali kako da iskoristimo tekst i melodiju pjesme kako bismo efektno prikazali rezoluciju priče i obuhvatili suštinu svega što se u njoj odvija.

Nismo znali da će se u tom trenutku svi pojedinci uključeni u produkciju filma okupiti u jednoj prostoriji, uključujući mnoštvo statista, ukupno preko stotinu. Dok smo se uživljavali u melodični okršaj odabrane pjesme, naše kolege su bile samo nekoliko centimetara udaljene, a oči su im se raširile od čistog čuđenja zbog našeg nepredviđenog nastupa.

Očekivali su jednostavnu rutinu stajanja i pjevanja u mikrofon, ali ih je naša neočekivana teatralnost potpuno iznenadila. Prava suština ove muzičke prezentacije bila je u njenoj sposobnosti da očara svojim dramskim štihom. Ivan je, ispunjen ponosom, pohvalio naše izvođenje te scene, ističući trajni utisak koji smo ostavili.

Kako je intervju odmicao, prirodno su se pojavila pitanja o njegovom privatnom životu, a glumac se suočio sa pitanjem hoće li oprostiti prevaru. Bez oklevanja, odgovorio je nepokolebljivom hrabrošću, izjavljujući: “Da.”

Dodatni dio teksta za razmatranje vezan je za temu zdravlja. Kozje mlijeko se ističe među mliječnim proizvodima po zdravstvenim prednostima. Njegov hemijski sastav veoma podseća na majčino mleko, što ga čini izuzetnom opcijom. Sada, hajde da se udubimo u različite načine na koje se kozje mleko može koristiti kao prirodni lek. Kozje mlijeko ima dugu istoriju u različitim kulturama kao osnovna prehrambena namirnica i ljekovito sredstvo. Sadrži esencijalne aminokiseline, obilje proteina i nema teško probavljivih masti.

  • Za razliku od kravljeg mlijeka, kozje mlijeko je lakše svarljivo i ima smanjeni sadržaj laktoze, što ga čini pogodnim izborom za osobe koje su osjetljive na laktozu. Osim toga, kozje mlijeko ima viši nivo vitamina (posebno vitamina B6), minerala (posebno kalcijuma) i manje kalorija u poređenju sa svojim goveđim kolegom.

Zbog svoje neposredne blizine kao besprijekoran izvor ishrane i svoje sposobnosti da se lako probavi, predstavlja se kao odlična alternativa za ishranu dojenčadi odmah nakon završetka dojenja. Osim toga, pokazao se kao izuzetan izbor za ishranu dojenčadi i djece, jer ne sadrži specifične proteine ​​koji često izazivaju alergijske reakcije kod najmlađih osoba.

Vekovima su se veličale prednosti kozjeg mleka u jačanju imunog sistema i očuvanju zdravlja pluća, što ga pozicionira kao dragoceno sredstvo u borbi protiv tuberkuloze. Štaviše, bogata zaliha vitamina B1, B2, B6 i B12 daje mu sposobnost da se bori protiv stresa pozitivno utičući na nervni sistem. Ako imate osjetljiv probavni sistem, tradicionalni lijekovi predlažu unos kozjeg mlijeka kao potencijalno rješenje.

  • To je zbog činjenice da je manja vjerovatnoća da će male čestice u kozjem mlijeku uzrokovati štetu osobama s problemima s jetrom. Štaviše, konzumacija kore biljke obogaćuje kozje mleko silicijumom, mineralom za koji se zna da ima blagotvorno dejstvo na nervni sistem, kao i na kožu, kosu i nokte. Kozji sir, moćan i organski lijek, posjeduje sposobnost da ojača tijelo i zaštiti ga od mnoštva bolesti. Uprkos svakoj odbojnosti prema njegovom mirisu, izuzetna ljekovita svojstva kozjeg mlijeka sigurno će osvojiti čak i one koji ga ne vole posebno.
Preporučujemo