Zbog dešavanja u Gazi rat u Ukrajini je pao u drugi plan a samim time i predsjednik Rusije Vladimir Putin. On je  od ruske invazije na Ukrajinu postao najomraženiji političar na svijetu. Privatni život Vladimira Putina i dalje je obavijen velom misterija, s vrlo ograničenim informacijama o njegovoj jedinoj zakonitoj supruzi Ljudmili, a još manje o njezinom trenutnom statusu.Unatoč više od dva desetljeća dugom mandatu bilo premijera ili predsjednika Rusije, još uvijek postoji nedostatak informacija o Putinovom osobnom životu. Utvrđeno je da je s Ljudmilom Putin, bivšom stjuardesom, stupio u brak 1983. godine, nakon što su im se putevi ukrstili u Petrogradu.

 

  • Tijekom braka bili su blagoslovljeni dolaskom dviju kćeri. Maria je rođena 1985. godine, a sljedeće godine Katarina. Obitelj je živjela u Istočnoj Njemačkoj, a djevojčice su pohađale njemačku školu u Moskvi sve dok Putin nije preuzeo dužnost premijera 1999. Od tada se ruski mediji suzdržavaju od objavljivanja bilo kakvih fotografija kćeri ili obitelji u cjelini.

Putin je samo jednom javno spomenuo svoje kćeri.Putin je prije sedam godina dao izjavu u kojoj je istaknuo da njegova djeca nisu vezana za sfere biznisa ili politike, ne otkrivajući njihova mjesta rada.

Izrazio je zadovoljstvo njihovim napredovanjem na svom profesionalnom putu, istaknuvši da su uvijek ostali prizemljeni i netaknuti njegovom slavom. Nikada nisu iskusili svjetla reflektora ili pažnju koju donosi biti u javnosti. Njihovi životi jednostavno žive na prizeman način.

Živeći unutar granica Rusije, moje su kćeri školovale isključivo u zemlji. “Veoma sam ponosan na njihova postignuća kao diplomaca cijenjenih institucija i njihove uspješne karijere. Nadalje, moje kćeri posjeduju izvanrednu tečnost u tri europska jezika”, naglasio je Putin, zadržavajući najveću diskreciju u pogledu bilo kakvih dodatnih pojedinosti kako bi se osigurala njihova sigurnost.

 

Već 2008. u ruskim su se medijima pojavili izvještaji koji sugeriraju da je Vladimir Putin raskinuo brak s Ljudmilom i zaručio se s Alinom Kabaevom, poznatom gimnastičarkom i osvajačicom zlatne olimpijske medalje koja je 31 godinu mlađa od njega. Putin je te tvrdnje oštro demantirao, što je dovelo do zatvaranja medija koji su objavili vijest.

Unatoč glasinama, Putin i Ljudmila nastavili su se zajedno pojavljivati ​​u javnosti, dok se o njegovoj navodnoj vezi s Alinom i dalje nagađalo. No, 2013. godine Putin je službeno objavio kraj svog braka s Ljudmilom, a razvod je formalno zaključen sljedeće godine.

Nakon odlaska iz svijeta gimnastike, Alina je krenula u političku karijeru kao zastupnica u Putinovoj stranci Ujedinjena Rusija. Godine 2013. ruski oporbeni vođa Aleksej Navalni iznio je tvrdnju da su Putin i Alina vjenčani.

O njihovoj navodnoj zajednici dodatno se spekuliralo kada su uočeni kako nose burme tijekom Zimskih olimpijskih igara 2014. u Sočiju, gdje je Alina imala čast nositi baklju na ceremoniji otvaranja. Unatoč upornim glasinama, Putin je dosljedno opovrgavao bilo kakvu ljubavnu vezu s Alinom.

 

Navodno je bivša gimnastičarka još 2015. godine u Švicarskoj poželjela dobrodošlicu njihovoj kćerkici, a četiri godine kasnije u Moskvi su navodno rodili sinove blizance. Međutim, važno je napomenuti da te tvrdnje nikada nisu potkrijepljene. Jedina provjerena informacija je da ruski predsjednik ima dvoje unučadi, oba rođena 2012. i 2017. godine.

  • Putin je jasno dao do znanja da cijeni svoj osobni život i očekuje da drugi poštuju njegove granice. Čvrsto je izjavio: “Pješanje u moje privatne stvari nije dobrodošlo i treba ga izbjegavati.”

Proekt, autonomna istraživačka skupina koja se suprotstavlja Putinu, nedavno je razotkrila tajno postojanje Vladimira Putina i njegove partnerice Aline Kabaeve, bivše uspješne ritmičke gimnastičarke.

Osim toga, otkrili su Putinovo stjecanje nekretnine vrijedne preko 100 milijuna funti posebno za Kabaevu. Jedno od njihovih otkrića bila je raskošna drvena vila smještena unutar ogromnog šumskog posjeda od 28 hektara u Valdaju, koji se nalazi otprilike 160 kilometara od Putinove primarne “kraljevske rezidencije”.

Iako Vladimir Putin poduzima velike mjere kako bi zaštitio svoj osobni život od javnosti, povremeno se događaju curenja informacija, a nisu bez posljedica. Godine 2008. moskovske su novine otkrile njegovu povezanost s Kabaevom i navodne zaruke, što je rezultiralo trenutnim gašenjem publikacije.

Preporučujemo