Bora Čorba je napisao niz hitova koji se i danas rado slušaju. Publika diljem regije duboko se divi legendarnom Bori Đorđeviću. Unatoč četiri desetljeća vladavine jednog od najvećih pjevača, njegov osobni život i dalje je obavijen velom misterija. Javnost povremeno ima sreću da dođe do intrigantnih informacija, a ovom prilikom otkrivamo identitet poznate manekenke koja je inače bila devojka Bore Đorđevića.

 

Biljana Nevajda Šević, poznata manekenka iz sedamdesetih, bila je poznata po svojoj zanosnoj ljepoti koja je imala moć očarati i najhrabrije pojedince. Jednom je bila u romantičnoj vezi s Borom Đorđevićem. Prvotna veza između Biljane i Bore planula je tijekom zajedničkog rada na televizijskoj produkciji. Međutim, tek nakon što su se ponovno okupili u Splitu desetljeće kasnije, njihova je interakcija prerasla u romantičnu vezu.

 

Glazbenikovo nepovjerenje naposljetku je dovelo do prekida njihove šestomjesečne romanse. Nakon rastave, manekenka se vrlo brzo zaljubila u novog partnera, što ju je nagnalo da se preseli u Sarajevo i zasnuje obitelj. Nakon njihovog prekida, Bora je kanalizirao svoje razočarenje u stvaranje tri iskrene pjesme posvećene Biljani, s jednom posebnom pjesmom pod nazivom “Ostani đubre do kraja” koja i dan danas odzvanja publikom tijekom njegovih nastupa.

 

Kad je sunce počelo zalaziti, zvuk zvonjave telefona ispunio je sobu. Kroz slušalicu se začuo Borin glas koji me je pozvao da se nađemo “pod lipom” gde je planirao da mi recituje pesmu koju je napravio specijalno za mene. Uzbuđenje je ispunilo moje srce dok sam se pripremala i kretala prema našem dogovorenom mjestu sastanka. Dok sjedamo za stol, on tiho recitira stihove iz svoje poznate bilježnice, šapćući mi riječi. “Odbijam biti jedan od onih koji se žale da su te izgubili, nesigurni što učiniti. Umjesto toga, tražim jednostavan osmijeh kada nam se pogledi sretnu, prihvaćajući kaos do samog kraja.

U početku sam smatrala da je izraz “smeće” pomalo grub, ali nakon što sam otkrio da se odnosi na očaravajuću, ali opasnu osobu koja ga je bezosjećajno napustila, moja je zahvalnost za pjesmu porasla. Ali to je bio opseg toga. U tom trenutku to nije probudilo nikakve emocije u meni. Sjećam se da sam bila potpuno apatična čak i kad su izvodili tu skladbu na mom vjenčanju. Skoro četiri decenije nakon objavljivanja ove pjesme, bivša manekenka za “Telegraf” je priznala da na nju nije ostavila nikakav emotivni utisak.

Preporučujemo