Vojin Ćetković je danas jedan od najpoznatijih fglumaca u regiji ali njegovi počeci nisu bili laki. Poznati glumac je u jednom trenutku ispričao kako je upoznao Radmilu  Savičević i rekao da ga je ona pozvala u svoj stan, nahranila  i dala mu novac, jer iako joj ništa nije rekao, znala je  da je u nevolji.

“Radu sam prvi put sreo kada sam potpisao prvi ugovor u karijeri. Imao sam tada 21 godinu, još studirao, i bio sam oduševljen što sam dobio ulogu. ali kada sam video ugovor, počeo sam da se pitam da li da ga prihvatim jer je honorar bio tako smešan. Rada je sedela u toj kancelariji čulo se da priča sa sekretaricom koja joj je  prenijela informaciju da sam iz Kruševca.

– “Onda mi je prišla i pitala: ‘Odakle si  mali?’ “, “Iz Kruševca”, “Iz koje ulice? “, rekao sam iz koje sam ulice došao. “Pa šta misliš, zašto ne potpišeš? “, “Pa ovaj novac…zaista je malo, katastrofa”, rekao sam. Međutim ona ga je strogo pogledala i rekla“ „Potpiši sada! Čekaj me ovdje, ne mrdaj.“ Poslušao sam je  a nekoliko minuta kasnije, ona je vratila i naredila mi da idem sa njom.

Pozvala je taksi i otišli smo u njen stan.Iznijela je brdo hrane prem mene i tjerala me da jedem a onda mi je rekla da se sa njenog telefona javim majci. Na kraju mu j edala i novca jer joj je bilo jasno da je švorc i onda ga je poslala njegovoj kući. Njena dobrota mu je zauvijek ostala urezana u sjećanje.

 

Preporučujemo