Ljubomir Ršumović je jedan od najpoznatijih srpskih pesnika za decu. Tokom svoje karijere komponovao je mnoge poznate dečije pesmarice, među kojima su „Šta mi reče“, „Vesti iz nesvesti“, „Pričanka“, „Pevanka“, „Još nam samo ale fale“, „Dom odbrane“ ima lepotu u sama“, „Nevidljiva ptica“ i još mnogo toga.

Ršumović je komponovao pesme sa različitim temama, od kojih su neke bile slične. Na primjer, ima čitavu kolekciju pjesama sa sličnim temama i temama, a sve uključuju zmajeve i slična čudovišta. Pjesme su kratke priče o čudovištima koja su zlikovci iz drugih priča i bajki. Zanimljivo je da ih pjesnik čini protagonistima pjesme. U pjesmama su ljubazni i osjećajni, iako  bi u bajkama bili zli.

Posle smrti supruge, koju je voleo još od fakulteta, Ršumu se osmehnula sudbinai upoznao je novu ljubav. O Gordani nikada nije pričao, fotografije su sve otkrile. Nekoliko godina nakon smrti njegove voljene supruge Nataše, koja mu je bila najveća podrška u životu, u život Ljubivoja Rumoviča ušla je Gordana.

Emotivna partnerka Ljubivoja Ršumovića Goca prati ga dugi niz godina i podržava svaki njegov novi projekat, a sa sinovima ima izuzetno korektan i pun poštovanja odnos. Ljubivoje je svoju emotivnu partnericu upoznao sa medijima, internetom i svojim “instagramom”, ali Gordanu nikada  niko nije video u rjavnosti jer ona to ne želi. Njih dvoje su harmoničan par, što se jasno pokazalo sinoć kada su se na koncertu Stefana Milenkovića sa saradnjom Gordana i Ljubivoje Rumović  hodali su ruku pod ruku, uvek sa osmehom na licu, što je vredelo hiljadu reči i svi su primetili koliko je pisac sretan.

Preporučujemo