Ona je dobro poznato lice svima u Srbiji. Dr Katarina Bajec, srpska specijalistica oftalmologije i voditeljica emisije Zdravo misli na Novoj S, rođena je u Beogradu 1979. godine. Trenutno živi i radi u rodnom gradu, a prije srednje škole pohađala je Matematičku gimnaziju. diplomirao medicinu na Medicinskom fakultetu u Beogradu. Nakon diplome usavršavala se iz oftalmologije i stekla iskustvo u Kliničkom centru Srbije. Upravo je u jesen 2019. postala poznata u javnosti kroz ulogu urednice i voditeljice svoje emisije. Od 2014. godine dr. Katarina Bajec u sretnom je braku s profesorom dr. Đorđem Bajecom, a zajedno imaju sina Filipa. Osim toga, dr. Bajec iz prethodnog braka ima sina Jovana

.Đorđe Bajec, renomirani kirurg, sveučilišni profesor i bivši ravnatelj Kliničkog centra Srbije, dao je značajan doprinos u području medicine. Iz prethodnog braka sa Sofijom Bajec ima dva sina, Andreja i Dušana. Očevim stopama i Andrej Bajec je kirurg koji radi u Hitnom centru. No, okušao se i u politici, bio je član Glavnog odbora Narodne stranke i predsjednik Općinskog odbora na Vračaru. Katarina je u jednom intervjuu spomenula kako se Filip jako divi svom ocu, često se pretvarajući da je liječnik tako što nosi bijelu kutu i igra se s kirurškim maskama dok “operira” njegove igračke. Stručnost i suosjećajni pristup dr. Bajeca brzo su mu stekli popularnost ne samo u Srbiji već iu široj regiji.

Tijekom jednog intervjua Bajec je otvoreno priznala svoju cjeloživotnu sklonost perfekcionizmu, opisujući sebe kao “štrebericu” u školskim godinama. U mladim danima aktivno se bavila atletikom, a specijalizirala se za skok u vis. Osim strasti prema sportu, Bajec se voli baviti i aktivnostima poput jedrenja na dasci. Katarina Bajec je kroz svoju karijeru skupila više od desetljeća rada u Kliničkom centru Srbije. Također je obnašala dužnosti u Sloveniji, Austriji i Sjedinjenim Državama. No, istinski se proslavila u listopadu 2019. kao jedna od kreatorica i voditeljica popularne emisije “Zdravi s dr. Katarinom Bajec”. Ovaj talk show, koji se emitirao na Televiziji Nova S, nastao je suradnjom dr. Bajeca i novinarke Olivere Draganić. U drugoj sezoni emisije naslov je promijenjen u “Zdravo misli” uz izmijenjenu scenografiju i vizualni identitet. Naime, Olivera Draganić više nije dio voditeljskog tima. Dr. Bajec stručno odabire ugledne stručnjake iz relevantnih područja za sudjelovanje u raspravama o različitim zdravstvenim temama.

 

 

Unatoč tome što je bivša supruga poznatog liječnika Đorđa Bajeca, dr. Sofija Bajec uspjela je zadržati medijsku neprimetnost jer nije javna osoba. No, njezino druženje s Katarinom Bajec izložilo ju je online napadima na društvenim mrežama. U ožujku 2022. Katarina i Đorđe učvrstili su svoju vezu sklapanjem svetog braka unutar svetih zidina crkve. Ova radosna prigoda poslužila je kao dokaz dubine njihove ljubavi i nepokolebljive odanosti. Dok je većina slavila ovu prekrasnu vijest, bilo je pojedinaca koji su se oglasili društvenim mrežama i širili zle primjedbe. Ti su pojedinci lažno optužili Katarinu da je odgovorna za raskid prethodnog braka profesora Đorđa s doktoricom Sofijom. Unatoč negativnom raspoloženju koje kruži društvenim mrežama, novopečeni bračni par Katarina i Đorđe ostali su ravnodušni i zadržali su pozitivan stav. Detalji oko profesoričina prijašnjeg braka javnosti su uglavnom nepoznati. Ne smijemo zaboraviti spomenuti Katarinu i Đorđa Bajeca koji dijele sina Filipa. No, imaju i djecu iz prethodnih brakova. Osim Filipa, Đorđe je otac Andrije i Dušana, dok Katarina ima sina Jovana. Zajedno čine snažnu i složnu obitelj koju ništa ne može pokolebati.

Preporučujemo