Predsjednik Aleksandar Vučić  je predstavio najnovija pojačanja u Vladi Srbije, među kojima je i Dubravka Đedović Negre. Negre je preuzela dužnost ministra energetike od Zorane Mihajlović koja je otišla s te dužnosti. Do tada se o Dubravki nije puno znalo u javnosti.  Negre je već gotovo godinu dana članica Izvršnog odbora Komercijalne banke, nakon petogodišnjeg mandata direktorice Regionalnog predstavništva Europske investicijske banke (EIB) za zapadni Balkan.

Nakon što se pridružila NLB Komercijalnoj banci u prosincu prošle godine, tvrtka je službeno objavila ističući njezinu opsežnu međunarodnu stručnost u financiranju velikih korporacija, ulaganja i projekata u različitim sektorima kao što su promet, energetika, telekomunikacije, inovacije, zdravstvo i druge industrije . Dodatno, istaknuto je njezino iskustvo u financiranju malog i srednjeg poduzetništva koje ima ključnu ulogu u nacionalnom gospodarstvu. Na temelju tog razmišljanja, Dubravka Negre bila bi prikladna za uspješno nadziranje raznih drugih sektora unutar nove vlade. Nakon što je preuzela dužnost u banci, izrazila je predanost ne samo poticanju gospodarskog rasta u Srbiji, već i poboljšanju ukupnog blagostanja lokalne zajednice. Dubravka Negre, rođena u Beogradu, devedesetih je odrasla u naselju Braća Jerković. Oba roditelja su joj bili inženjeri, majka je završila školovanje na jednom fakultetu, a otac na dva različita fakulteta. Od mladosti gajila je duboku naklonost prema Americi i donijela je odluku da se tamo odvaži kada je imala samo 12 godina. Međutim, tek kad je navršila 24 godine, konačno je ispunila svoj san i krenula na put stjecanja diplome menadžmenta na UCLA.

 

Tijekom tog razdoblja uspješno je završila studij na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i nastavila s magisterijem iz financija i menadžmenta na Sveučilištu SDA Bocconi u Milanu i na Anderson School of Management u Los Angelesu. Tijekom gotovo svakog intervjua Negre dosljedno ističe važnost medija u svom životu, a upravo je kroz jedan intervju krenula na svoj profesionalni put. Započevši svoju karijeru kao TV producentica na CNN Internationalu, vješto je koordinirala izvještavanje o raznim događajima kako na lokalnoj razini, tako i s ratom razorenih bojišta u Afganistanu. Nakon toga posvetila je svoje napore financiranju raznih projekata unutar regije Zapadnog Balkana. Nakon toga je preuzela odgovornost nadgledanja inicijativa Europske investicijske banke u Srbiji od 2008. do 2012. Na kraju se iz Luksemburga vratila u Beograd, preuzimajući cijenjenu ulogu vođenja EIB-a u Srbiji . Negre je uspješno predvodila brojne inicijative suradnje između javnog i privatnog sektora, a njezini su napori prepoznati s dvije prestižne nagrade za inauguracijski projekt takve vrste u Hrvatskoj.

Dubravka Đedović Negre, supruga bivšeg ragbijaša i triatlonca Kristofa, u intervjuu je otkrila da je “posvojila” i odgojila dvije djevojčice, a u braku im rodila još dvoje djece. Tečno govori četiri strana jezika, naime engleski, francuski, talijanski i ruski, te pokazuje impresivnu lingvističku sposobnost. U kolovozu prošle godine ministrica rudarstva i energetike Dubravka Đedović i njezin partner Damir Handanović, skladatelj i direktor CEBEF-a, proslavili su vjenčanje. Sudbina ih je nenadano spojila na Serbian Openu, gdje su im se putevi ukrstili tijekom partije tenisa, a prema riječima upućenih, bila je to trenutna veza koja je zaiskrila ljubav od samog početka. Nakon njihovog kratkog upoznavanja, Damir je hrabro izjavio da će s vremenom dijeliti životni prostor, što je kod nje izazvalo smijeh. Međutim, kako je sudbina htjela, njegovo se predviđanje pokazalo točnim.

 

Na vjenčanju nije bila samo rodbina, obitelj i uži krug prijatelja, već su se na popisu uzvanika našle i ugledne osobe s naše javne scene. Dubravka je krenula u drugi brak, a prethodno je bila u braku s Kristofom Negreom, bivšim ragbijašem i triatloncem, s kojim ima dvoje djece. Nakon što je ta ljubav propala, ministrica je otkrila svježu ljubav prema sinu našeg renomiranog pjevača Hašima Handanovića, poznatijeg kao Paško. Naš poznati pjevač narodne glazbe nadaleko je poznat, a njegovi hitovi su barem jednom doprli do ušiju gotovo svakoga. Karijera Paška Handanovića dramatično se zaokretala s objavom hita Devedeset dana. Prije toga bio je poznat kao polovica glazbenog dvojca Novice Negovanović Predstavljanjem ove pjesme Paškova glazbena putanja značajno se zaokretala.

Preporučujemo