Iz Bosne i Hercegovine potekla je jedinstvena ljubavna priča. Elmedin Karić, 32-godišnji muškarac porijeklom iz Busove, tvrdi da je svoj životni san ostvario oženivši dvije žene. Ova nekonvencionalna ljubavna priča izazvala je veliku radoznalost javnosti i izazvala niz rasprava. Svi regionalni mediji su prenijeli priču o ovom neobičnom trojcu.

Elmedin i Fatima bili su u braku deset godina, a zajedno imaju tri sina. Tokom svog braka, iskusili su i uspone i padove. Međutim, Elmedinov život se preokrenuo kada je prije dvije godine, dok je radio u Minhenu, upoznao Janu, 44-godišnju ženu iz Ukrajine. Zaljubili su se, a Elmedin je otkrio svoju želju da živi sa dvije žene u isto vrijeme. Kao musliman, tvrdio je da ima pravo oženiti do četiri žene. Elmedin je bio iskren prema Jani i Fatimi o svojim namjerama. Iako je Fatima prolila nekoliko suza kada je Elmedin otkrio svoje planove da oženi Janu, ona se na kraju pomirila s tom idejom i poželjela Janu dobrodošlicu u njihovu porodicu.

 

Elmedin priča da je njegovo upoznavanje sa drugom ženom bilo preko kamere. Ponosno se hvali da je prva osoba u svom regionu kojoj su vlasti priznale da ima dva supružnika. Uprkos odluci njegovog sina da ode, Elmedin nije pokazao podršku i umjesto toga ga je izbacio iz njihovog doma i jasno stavio do znanja da ne odobrava njegov životni stil. Elmedinov otac ga je obavijestio da neće dozvoliti da dvije žene borave u njegovoj kući. Kao rezultat toga, Elmedin se odlučio za kupovinu nekretnine putem kredita. Trenutno Elmedin živi sa obje svoje supruge i njihovo troje djece. Donio je odluku da prestane raditi u inostranstvu i umjesto toga ulaže u traktor kako bi se bavio poljoprivredom. Nedavno je otputovao u Ukrajinu kako bi pratio Janu i izdržavao njenu porodicu nakon smrti njene majke.

Nakon što su na početku naišle na prepreke i izazove, Jana i Fatima su uspostavile nepokolebljivo partnerstvo. Pružaju međusobnu pomoć i dijele krevet, udruživši se u brak. Prema Elmedinovim zapažanjima, Jana i Fatima pokazuju vezu sličnu onoj među braćom i sestrama koji daju prednost međusobnoj dobrobiti. Nadalje, Elmedin je zabilježio njihove obrasce spavanja: on svake noći spava s jednom ženom, dok se druga brine o njihovoj djeci, naizmjenično. Bez obzira na to, Jana ostaje duboko cijenjena i poštovana od strane djece, koja je gledaju s istom ljubavlju kao i svoju rođenu majku.

Preporučujemo