Gordan Kicić je danas svima dobo poznati glumac koji je ostvario niz uloga u domaćim serijama i filmovima. Strast prema ovoj  profesiji je naslijedio od svog oca koji je poznati reditelj. Prvi put se pojavio na filmskom platnu još kao tinejdžer u filmu Do koske a nakon toga je njegova karijera krenula uzlaznom putanjom.

Naš prvi susret s Gordanom Kičićem datira još od njegovog inauguralnog pojavljivanja u filmu “Do kosti”. Od tog trenutka nadalje, ekran je krasio mnoštvom izvanrednih likova i prikupio impresivnu kolekciju pohvala.

Strast Gordana Kičića prema kazališnoj i filmskoj umjetnosti nesumnjivo duguje njegovom ocu Branku, redatelju, od kojeg je i naslijedio tu ljubav.

  • Tijekom djetinjstva posjedovao sam obilje energije, stalno sam tražio poticaj. Jedini slučajevi u kojima bi me obuzimao mir bili su kad su mi roditelji dopustili da se prepustim svijetu filma. Moj je otac posjedovao bogat izbor VHS kazeta, čuvao je i svoju osobnu filmsku biblioteku, tradiciju koju drži do danas – prisjetio se Gordan Kičić.

Pater Branko i danas mu je najveća podrška, iako su sada prvenstveno kolege.Gordan otvoreno priznaje da dotičnu osobu smatra vrlo vrijednim suradnikom, nekim kome vjeruje da će pregledati i dati povratne informacije o svim njegovim scenarijima.

 

Unatoč tome, Mioljub Kičić, djed Gordana Kičića, nedvojbeno je bio legendarna ličnost.

Istaknuti pojedinac, obnašao je ugledne dužnosti generala i endokrinologa. Kao profesor na Medicinskom fakultetu i predstojnik VMA njegova je stručnost bila visoko cijenjena. I u današnje vrijeme studenti nastavljaju proučavati genetiku upravo iz udžbenika čiji je autor. Ova izvanredna postignuća ponosno je podijelio njegov unuk u intervjuu za HELLO! časopis.

Mioljub Kičić imao je privilegiju biti član cijenjenog medicinskog tima Josipa Broza Tita.U posljednjem desetljeću svog života, moj djed je imao privilegiju pratiti Tita na brojnim putovanjima.

Do izvanrednog otkrića došlo se kada smo slučajno naletjeli na dokumentarni film iz 1984. godine, u kojem moj djed govori ne samo o svom vremenu provedenom s Titom, već io svojim značajnim znanstvenim postignućima. Ovo otkriće glumca rasvijetlilo je manje poznat aspekt povijesti naše obitelji.

Biografija:

Gordan je rođen 5. kolovoza 1977. godine u novobeogradskom bloku 61, gdje su mu živjeli roditelji. No, pet godina kasnije preselili su se u srce starog grada, točnije u Makedonsku ulicu na Šumatovcu u Beogradu. Zanimljivo, tu i danas živi obitelj Kičić. Gordanin otac, Branislav Kičić, poznati je srpski filmski redatelj, a od njega je Gordan naslijedio svoju strast prema umjetničkoj formi.

  • Njegova je majka, s druge strane, bila vrlo uspješna i cijenjena odvjetnica koja je radila i kao sutkinja i kao odvjetnica. Gordan potječe iz vrlo cijenjene beogradske obitelji, uz dodatnu intrigu da je njegov djed bio Titov osobni liječnik. Kad je Gordan napunio petnaest godina, njegova se obitelj zbog zanimanja majke preselila u Moskvu u Rusiju.

Kao rezultat toga, završio je samo prvi razred Pete beogradske gimnazije u Beogradu prije nego što je nastavio školovanje u Moskvi. Od 1992. do 1995. pohađao je American College u Moskvi.

Po završetku školovanja u Moskvi, odlučio je vratiti se u rodni Beograd i nastaviti svoju strast prema glumi na Akademiji dramskih umjetnosti. Od 1995. do 2000. posvetio se studiju na Akademiji, koju je 2001. diplomirao u klasi profesora Predraga Bajčetića. Valja napomenuti da se Gordanin afinitet prema umjetnosti očitovao već u mladosti.

Kao dijete nalazio je utjehu u sviranju gitare i na kraju se pridružio bendu. Osim toga, svoje je glumačko umijeće usavršavao kao član glumačke skupine Mike Aleksića. Temelje Gordanove glumačke karijere postavio je njegov otac Branislav koji mu je usadio duboku ljubav prema zanatu.

Uz umjetničko bavljenje, Kičić se u djetinjstvu i tinejdžerskim godinama bavio i raznim sportovima. Godine 1996. ostvario je svoju prvu filmsku ulogu, tumačeći Ercega u filmu “Do koske”.

Nakon toga, Kičić je uronio u svijet glume paralelno studirajući na Akademiji dramske umjetnosti. Potom je uslijedilo mnoštvo uloga u filmovima i televizijskim serijama.

Preporučujemo