Goca Božinovska je poznata pjevačica narodne muzike koja danas rijetko nastupa i svo svoje vrijeme provodi sa unucima koje joj je podario sin Mirko. Pored bogate karijere njen je život obilježila i velika ljubav koja nije imala sretan kraj. Zoran Šijan žestoki momak sa beogradskog asfalta je ukrao njeno srce.

Trajna istina o dubokoj ljubavi Goce Božinovske prema Zoranu Šijanu naširoko je poznata, ali njihovoj priči nedostaje radostan zaključak. Njihovu blaženu zajednicu narušila je izdaja najbližeg pratitelja Goce Božinovske, ostavivši neizbrisiv trag u srcu pjevačice koja i sada ne prestaje da boli.

Goca i Goran su do 1996. godine bili susjedi, no njihov brak se raspao kada se umiješao najbliži prijatelj Goce Božinovske, pa je Zoran napustio njihovu djecu i Gocu kako bi bio s njom.

Nakon događaja, pjevačica je oštro izjavila da je Goran kriv za uništenje njezina života.Razaranje koje je ta žena prouzročila mojoj obitelji i cijelom mom postojanju nedvojbeno je bilo teško podnijeti. Međutim, svjesno sam odlučio suzdržati se od vraćanja na svoj prethodni način.

  • Moja je odluka da više ne rasipam svoje vrijeme i emocionalnu energiju na trivijalne stvari. Bol zbog gubitka voljenih osoba koje mi jako nedostaju daleko nadmašuje sve druge žalbe. Pouzdano mogu reći da smo ona i ja riješili naše nesuglasice i da je naš odnos u harmoničnom stanju. Važno je priznati da je ono što se događalo u prošlosti sada iza nas.

Pronađimo radost umjesto tuge i vratimo film u prethodno stanje. I ona i ja uvijek smo bili prihvatljivi i milosrdni. Oprostio sam, ali uspomene su ostale. Neosporno je da je moj dragi Zoran stajao uz mene do samog kraja, kako je jednom pjevačica izjavila.

Godine 1999., samo tri tjedna prije tragičnog ubojstva, Zoranu je sina darovala bliska družica Goce Božinovske.

Goca nikada nije branila Mirka i Zorana od susreta s bratom, a prema pisanju medija, nakon dužeg vremena pomirila se i s Goranom.

Biografija:

Gordana Goca Božinovska, rođena 1965. u Samailu kod Kraljeva, u nedavnom intervjuu prisjeća se svog djetinjstva. Unatoč ljepoti njezina odrastanja, njezina je obitelj živjela skromno jer je njezin otac bio jedini hranitelj dok se njezina majka posvetila domaćinstvu. Njezina je majka bila ta koja joj je prenijela strast prema glazbi, iako se ona sama suzdržavala od bavljenja pjevačkom karijerom zbog njezine loše reputacije u to vrijeme.

  • Gordana je od malih nogu maštala da napusti svoje selo i upiše fakultet u Beogradu. Samaila nikad nije osjećala pripadnost. Iako je rano pokazivala izniman talent, njezin je otac inzistirao da završi školovanje prije nego što počne pjevati. Jedne kobne večeri Gordana je sa svojom starijom sestrom i društvom prijatelja došla u renomiranu konobu “Kod Ruže”.

Lepa Lukić joj je kroz sve godine bila idol, a Gordana joj je čak pisala pisma u nadi da će je uzeti pod svoje. Suočeni s nedostatkom novca da pokriju troškove pića, dečki su Gocu stavili pred izbor: ili oprati suđe ili svojim pjevačkim talentom podmiriti dug. Odlučivši se za drugu opciju, Goca je u jednom intervjuu otkrila da će svojim melodičnim glasom uz pratnju orkestra osvojiti cijeli lokal, zbog čega joj je gazdarica Ruža brzo ponudila posao.

Sa svojom prvom plaćom kupila je udobnu dekicu i set šalica za kavu. Dok je nastavila da pjeva u restoranu “Kod Ruže”, Goca se ubrzo našla da nastupa uz talentovani orkestar u Vrnjačkoj Banji. Svirke bi trajale do ranih jutarnjih sati, ostavljajući joj samo nekoliko sati odmora prije nego što bi u 5:30 ujutro uhvatila vlak za Kraljevo. Kako bi od roditelja sakrila svoje noćne aktivnosti, Goca bi diskretno dolazila na željezničku stanicu i prije odlaska na nastavu odrijemala ispred škole.

Nakon što je otkrio prirodu njezine strasti, otac je pribjegao uznemirujućem činu mahanja odsječenim komadom crijeva u njezinoj školi, s namjerom da je zastraši pred vršnjacima i odgovori je od nastavka pjevačke karijere. Međutim, Gocina odlučnost ostala je nepokolebljiva jer je ustrajala, nastupajući na raznim mjestima kao što su restorani, barovi, vjenčanja i druge svečane prilike. Paralelno je marljivo pohađala gimnaziju u Kraljevu.

Nakon što je diplomirala, njezin je otac preuzeo inicijativu da je upiše na Zavod za zapošljavanje, s ciljem da joj osigura stabilnu poziciju u državnom poduzeću. Prisjećajući se svog prvog razgovora za posao, ambiciozna pjevačica opisala ga je kao duboko tragično iskustvo. Shrvana spoznajom da je njezin pravi poziv nastaviti pjevati, uhvatila se svladana suzama i drhtanjem. Na kraju je njezin otac prihvatio neporecivu istinu da je njegovoj najmlađoj kćeri suđeno da bude pjevačica.

Preporučujemo